Gemeente Maassluis

Persbericht

Kenmerk: MO038
Datum: 17 februari 1999

Actie Zonneboiler in Maassluis

De gemeente Maassluis organiseert in samenwerking met energiebedrijf Eneco de actie "Zonneboiler". Tijdens deze actie kunnen inwoners van Maassluis profiteren van speciale, lage prijzen voor een zonneboiler. Bovendien is er ook een flinke subsidie van Eneco en de Rijksoverheid beschikbaar en de gemeente Maassluis doet nog een extra duit in het zakje met een gemeentelijke subsidie. Deze subsidies worden verstrekt omdat met een zonneboiler maar liefst 50% energie bespaard kan worden op de warmwatervoorziening. En dat is goed voor het milieu.

Tijdens de actie bieden vier grote fabrikanten (ATAG, AGPO, REMEHA en SOLAHART) een zonneboiler aan tegen een speciale actieprijs. Wie deelneemt aan de actie heeft de keuze uit verschillende typen zonneboilers. Indien gewenst kan ook gekozen worden voor een combinatie zonneboiler/ HR combiketel. De subsidiebedragen van Eneco en rijksoverheid worden automatisch van het aanschafbedrag afgetrokken. Het gaat hierbij om een totaal subsidiebedrag van tussen de 750 en 1200 gulden, afhankelijk van de situatie in de woning en het type zonneboiler dat gekozen is.
Tijdens de Actie Zonneboiler zijn niet alleen de aanschafprijzen lager en de subsidies erg aantrekkelijk, ook over de installatiewerkzaamheden heeft Eneco goede standaard prijsafspraken gemaakt met enkele erkende installateurs.

De Actie Zonneboiler is speciaal bedoeld voor particuliere huiseigenaren. Het huis moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet het huis beschikken over een onbeschaduwd plat dak, of een schuin dak dat georiënteerd is tussen zuidwest en zuidoost. Verder moet de bestaande warmwatervoorziening bij voorkeur op zolder zijn geplaatst. Als de ketel op de begane grond is geplaatst, moet rekening gehouden worden met meerkosten voor installatie.

Extra aanbieding voor snelle beslissers De gemeente Maassluis stimuleert milieuvriendelijke maatregelen. Daarom stelt de gemeente een extra subsidie beschikbaar voor snelle beslissers. De eerste twintig Maassluise inwoners die via deze actie tot aanschaf van een zonneboiler overgaan, ontvangen een bedrag van
500 gulden aan extra subsidie. De actie loopt tot 31 maart 1999.

Informatie
Bij de gemeente Maassluis is geheel vrijblijvend een gratis brochure over de Actie Zonneboiler verkrijgbaar. In deze brochure is allerlei aanvullende informatie over de Actie Zonneboiler te vinden. De brochure is rechtstreeks aan te vragen bij de heer H. Bus van de afdeling ruimtelijke ordening en milieubeheer in het stadhuis via telefoonnummer 5931 997.

Laatste wijziging: 17 February 1999

Deel: ' Actie Zonneboiler in Maassluis '
Lees ook