BURGERS STEUNEN BOER EN DIER

Actiecomité betreurt incident te Kootwijkerbroek

Persbericht
Kootwijkerbroek, 25 september 2001

Het Actiecomité Burgers steunen boer en dier betreurt het incident dat gisteren in Kootwijkerbroek heeft plaatsgevonden. De Actievoerders hadden met het plaatsen van de hoogwerker voor het gemeentehuis, met daaraan enkele spandoeken alleen maar de bedoeling om aandacht te vragen voor de boeren in Kootwijkerbroek die voor fl. 2.059.000,00 zijn gekort. Vanavond behandeld de gemeenteraad een brief van de actievoerders waarin zijn de gemeenteraadsleden oproepen om hun voorstel te ondersteunen, om de getroffen boeren schadeloos te stellen vanuit de gemeentekas. Geen van de actievoerders had de bedoeling te provoceren. Het optreden van de politie
heeft kwaad bloed gezet bij het Actiecomité. Toen de agenten volgens getuigen begonnen te duwen en te trekken kwam het tot een handgemeen. Het Actiecomité begrijpt niet dat de Burgemeester niet heeft geprobeerd contact te zoeken met het Actiecomité om hen te verzoeken de hoogwerker te verplaatsen. Doordat een gemeentewerker het slot van de hoogwerker forceerde en met de hoogwerker wegreed heeft uiteindelijk geleid tot het incident. Het Actiecomité vindt het buiten alle proporties dat nu 5 mensen opgesloten zitten in een politiecel. Deze nacht heeft de politie 3 mensen uit Kootwijkerbroek van hun bed gelicht en hen meegenomen, mensen die volgens het Actiecomité niets hebben misdaan.
Het Actiecomité gelooft dat door het optreden van de Burgemeester de zaak waar het vanavond in de gemeenteraad werkelijk omgaat in de schaduw komt te staan.

Einde persbericht.

Voor info: Jan Slagter tel. 06-53122763

25 sep 01 15:24

Deel: ' Actiecomité betreurt incident Kootwijkerbroek '
Lees ook