Skoda's actiemodellen Felicia Friendship en Octavia Excellent

(28 Maart 2000)

Skoda is succesvoller dan ooit tevoren. In de eerste twee maanden van dit jaar steeg de verkoop in Nederland met maar liefst 76% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Om dit te vieren, staan er twee speciale uitvoeringen bij de Skoda-dealers in de showrooms: de Felicia Friendship en de Octavia Excellent.

Ook sinds de komst van achtereenvolgens de Octavia en de Fabia blijft de Felicia een veelgevraagd model. Sterker nog, in de eerste twee maanden van dit jaar was de Felicia wereldwijd de best verkochte Skoda. De Felicia is er nu tijdelijk ook als Friendship. Deze uitvoering is gebaseerd op de GLX/GLXi en is te herkennen aan de speciale logo's op de flanken en rechts op het dashboard. Tevens beschikt de Felicia Friendship over kunststof dorpelbeschermers.

De Felicia Friendship is bovendien zeer aantrekkelijk geprijsd: om precies te zijn 1000 gulden goedkoper dan de reguliere uitvoeringen van de Felicia. De Friendship is verkrijgbaar met 50 kW 1.3 motor, als 55 kW 1.6 en als 47 kW 1.9 diesel. De hatchback is leverbaar vanaf 21.995 gulden en de Combi vanaf 24.495 gulden. Tot het CLX-niveau behoren standaard onder andere stuurbekrachtiging, elektrisch verstelbare buitenspiegels, getint glas, verstelbare hoofdsteunen voor en achter, twee airbags, centrale deurvergrendeling en mistlampen voor.

Octavia Excellent
De tijdelijk leverbare Octavia Excellent gaat uit van de SLX hatchback. Bovenop de toch al royale standaarduitrusting van de SLX levert Skoda een aantal aantrekkelijke extras voor dezelfde prijs. Over 'value-for-money' gesproken... Voor de prijs van een reguliere Octavia SLX krijgen kopers van een Excellent er een Grundig radio/cd-speler bij, plus een speciale mattenset met Excellent-logo's alsmede Excellent-badges op de flanken en de achterklep. Deze badges zijn op dezelfde plaats aangebracht als de Laurin & Klement-aanduidingen op het gelijknamige Octavia-topmodel.
De standaarduitrusting van de Octavia SLX omvat al ABS, EDS (uitgezonderd 1.9 TDI/66kW), twee airbags, gordelspanners, hoofdsteunen voor en achter, ISOFIX voorbereiding, mistlampen voor en 15 inch lichtmetalen velgen. De Octavia Excellent is leverbaar met drie benzine- en twee dieselmotoren. Het gaat om de 1.6 74 kW, 2.0 85 kW, 1.8 Turbo 110 kW, 1.9 TDI 66 kW en de 1.9 TDI 81 kw. De prijslijst van de Octavia SLX opent bij 40.195 gulden.

Zoekwoorden:

Deel: ' Actiemodellen Skoda Felicia Friendship en Octavia Excellent '
Lees ook