SBS6

PRIVÉ-DETECTIVE DEINST NERGENS VOOR TERUG IN ACTIESERIE `LAWLESS' VANAF ZATERDAG 1 JANUARI BIJ SBS 6

Zaterdag 1 januari, tussen 14.45 en 15.30 uur, brengt SBS 6 de eerste aflevering van de wekelijkse actieserie `Lawless'. Hierin kruipt de voormalige footballprof Brian Bosworth in de huid van privédetective John Lawless, die een zaak verder uitdiept daar waar anderen de moed hebben opgegeven.

Voor John Lawless is geen situatie te gevaarlijk en geen zaak te moeilijk; hij is de ultieme speurder. Of het nu gaat om een jonge vrouw die hij uit handen van een Colombiaanse drugsbaas moet houden of zomaar iemand die hem om hulp vraagt: John springt voor hen in de bres. Als vroegere soldaat en voormalig lid van een speciale eenheid van de CIA weet hij niet alleen alles van explosieven en wapens, maar weet hij ook raad met gevechtstactieken en is hij een technologie-expert. Vanuit zijn geheime `zenuwcentrum', voorzien van de modernste surveillance- en computerapparatuur, weet Lawless iedereen te traceren. Zijn gedetailleerde kennis van het juridische systeem biedt hem de mogelijkheid om de meest gehaaide crimineel af te troeven.

John Lawless wordt regelmatig bijgestaan door zijn oude vriend Reggie Hayes (Glenn Plummer), een helicopterpiloot die met zijn vlotte babbels ook vaak uitkomst biedt wanneer het gaat om het benaderen van vrouwen.

Brian Bosworth
Als John Lawless neemt Bosworth zaken onder zijn hoede waaraan anderen zich niet willen branden. In Amerika is Brian Bosworth bekend als succesvolle `linebacker' bij de football club Seattle Seahawk. Door zijn spel en opmerkelijke verschijning (verzorgd kapsel, oorringen en donkergetinte bril) verwierf hij bij het grote publiek al snel de bijnaam `The Boz'.

Zijn bewondering voor de helden van het witte doek heeft hem doen besluiten om ook de stap te wagen in Hollywood. Zijn eerste rol had hij in de speelfilm `Stone Cold', waarin Bosworth een agent speelde die moest infiltreren in een bende. Dit indrukwekkende debuut bezorgde hem de titel `Actiester van Morgen' welke werd toegekend door de Nationale Associatie van Theater Eigenaren in Amerika. Daarna verscheen hij in films als `One Man's Justice', `Blackout' en `Back in Business'. Brian Bosworth schreef zijn eigen openhartige en onthullende biografie genaamd `The Boz: Confessions of an Anti-Hero'. Het boek bereikte de tweede plaats op de bestsellerlijst van The New York Times.

Glenn Plummer
Glenn Plummer neemt de rol van Reggie Hayes voor zijn rekening, een slimme helicopterpiloot. Plummer begon zijn carrière in het theater, waar hij werd ontdekt voor het grote scherm. Positieve kritieken werden er geschreven over zijn rollen in speelfilms als `Colors', `Menace II Society', `South Central' van Oliver Stone en de korte film `Pastime', die een publieksprijs won tijdens het prestigieuze Sundance Film Festival in 1991. Pas nadat hij als platenproducer verscheen in de bioscoophit `Speed' kreeg hij belangrijke rollen aangeboden in topfilms als `Up Close and Personal', `Strange Days', `Showgirls' en `Things To Do In Denver When You're Dead'.

Onlangs was hij weer als platenproducer te zien in `Speed 2' en zal binnenkort te zien zijn in `One Night Stand' met Wesley Snipes als zijn opponent. Op de buis is hij op de aftiteling te vinden van series als `ER', `Equal Justice', `L.A. Law' en `China Beach'. Als aanvulling op zijn acteercarrière heeft Plummer zojuist zijn eerste rol als uitvoerend producent voltooid met de onafhankelijke film `Road Dogs', waarin hij overigens ook de hoofdrol vervuld.

Zoekwoorden:

Deel: ' Actieserie `Lawless' bij SBS 6 '
Lees ook