Actieve ondersteuning voor de buitensportondernemer

FRANEKER, 20060320 -- Foundation Outdoor Events is een nieuwe stichting die buitensportbedrijven een totaal pakket biedt ten aanzien van veiligheid, kwaliteit, professionaliteit en verzekeringsdekking. De stichting speelt met haar initiatief in op signalen uit de buitensportwereld dat er behoefte is aan actieve ondersteuning op deze gebieden. Foundation Outdoor Events werkt hierbij nauw samen met een ISO certificerende instelling en een professioneel intermediair voor verzekeringen.


"Op dit moment gaan nog te veel zaken mis door onwetendheid", zegt initiatiefnemer Onno de Visser, "Daarnaast is het bijna onmogelijk om als buitensportondernemer een goede aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Na inventarisatie van ervaringen en wensen van verschillende buitensportondernemers is, na 3 jaar lang intensief onderhandelen met diverse partijen, deze stichting ontstaan. Foundation Outdoor Events treedt hierbij op als intermediair tussen de aangesloten bedrijven en de samenwerkende organisaties van de stichting".

Eén van die samenwerkende organisaties is QualityMasters, een ISO certificerende instelling. Om volgens een goed en veilig systeem te kunnen werken, heeft Foundation Outdoor Events een systeem ontwikkeld dat specifiek gericht is op de buitensport en de daaraan gerelateerde activiteiten. "Het systeem is geheel in lijn met de eisen van ISO 9001:2000, aangevuld met specifieke aspecten, welke in de branche gebruikelijk zijn, zoals veiligheid. Waar andere systemen vaak passief worden toegepast, gaan wij een stap verder", aldus Onno de Visser. Dit systeem wordt gecertificeerd en getoetst door QualityMasters.

Een andere organisatie waarmee de stichting samenwerkt, is A-B Verzekeringen, een professioneel intermediair. Via A-B Verzekeringen kunnen buitensportondernemingen, onder andere, een Aansprakelijkheidverzekering afsluiten. Tevens kunnen de andere zakelijke verzekeringen voor de buitensportbedrijven tegen een gereduceerd tarief worden afgesloten.

De ondersteuning gaat verder dan alleen veiligheid, kwaliteit en verzekeringen. Via Foundation Outdoor Events hebben buitensportondernemers nog een scala van voordelen om hun werk professioneler uit te voeren. "Bedrijven die zich aansluiten bij onze stichting onderscheiden zich absoluut van andere buitensportondernemingen die niet aangesloten zijn bij de stichting", zegt Onno de Visser vol overtuiging.

Deel: ' Actieve ondersteuning voor de buitensportondernemer '
Lees ook