Gemeente Zwijndrecht

Actieweek verkeersouders

In de week van 1 tot en met 5 oktober 2001 organiseren de Verenigde Verkeersouders van Zwijndrecht voor de derde keer de Verkeersaktieweek. Met het thema `Wij zijn goed bezig', wordt vooral stil gestaan bij de gevolgen van het halen en brengen van kind(deren) naar de basisschool. De wethouder van onderwijs, mevrouw Van de Wetering, geeft op maandag 1 oktober in het gemeentehuis het startsein. Het gedrag van ouders, grootouders en of verzorgers laat soms te wensen over als het gaat om het naar school brengen en van school halen van kind(deren). Er ontstaan regelmatig onveilige situaties doordat het niet zo nauw genomen wordt met stop- en parkeerverboden.

Ieder basisschool zal op individuele wijze, binnen het thema `Wij zijn goed bezig', aandacht geven aan de veiligheid van de kinderen op de route naar en van school. Hierbij zal ook vaak de betreffende ouderraad en het team van de school betrokken zijn. Dat deze actieweek later plaatsvindt dan de campagne `de Scholen zijn weer begonnen' komt omdat de verkeersouders niet alleen in de eerste week van het nieuwe schooljaar aandacht willen voor de veiligheid, maar eigenlijk het gehele schooljaar door.

Als afsluiting van de actieweek zullen de kinderen van de groepen 6, 7 en 8 strijden om de wisselbokaal tijdens de tweede verkeersquiz van de Verenigde Verkeersouders Zwijndrecht. Deze quiz vindt plaats op vrijdag 5 oktober in de Burgerzaal van het gemeentehuis. De kinderen zullen verkeerssituaties voorgeschoteld krijgen die veelal uit hun directe omgeving komen. De prijsuitreiking zal net als vorig jaar worden verricht door de verantwoordelijk wethouder. De organisatie is in handen van de VVZ en 3VO afdeling Zwijndrecht.

Deel: ' Actieweek verkeersouders Zwijndrecht '
Lees ook