Active Forest Concepts bouwt eerste ECO klimbos in Nederland


Klimparken bieden jeugd topervaring in de natuur

GROLLOO, 20080618 -- Vanaf 1 juli 2008 aanstaande gaat het eerste echte ECO klimpark in de bomen open. Outdoor onderneming Joytime te Grolloo (Drenthe) heeft de primeur voor Nederland.

Topervaring in de natuur
Het ECO klimpark concept biedt de oplossing voor het feit dat kinderen in Nederland in toenemende mate opgroeien tussen asfalt en beton, zonder regelmatig contact met de natuur. Grote groepen kinderen zijn bijna nooit in een bos geweest, weten niet waar hun eigen voedsel vandaan komt en kunnen zich niet uitleven in een natuurlijke omgeving. De fysieke, emotionele, mentale en sociale effecten van het ontbreken van deze natuurlijke speel- en leerervaringen zijn groot.

In het klimpark van Active Forest Concepts (AFC) beleven de bezoekers uitdagingen in de bomen. Elk klimbos heeft een serie klimroutes en andere uitdagingen in diverse moeilijkheidsgraden. De belevenis van het klimbos geeft energie, helpt grenzen te overwinnen en zorgt voor persoonlijke groei en teamspirit.

Klimbos concept past naadloos in het overheidsbeleid
Het overheidsbeleid is er sterk op gericht om de jeugd op een positieve manier met de natuur in aanraking te brengen. Een goed voorbeeld hiervan is Staatsbosbeheer die op diverse plaatsen speelbossen heeft aangelegd. Veilig klimmen in de bomen geeft hieraan een extra dimensie, vandaar dat AFC met overheden, bosbeheerders en boseigenaren overlegd om het klimbos concept in 2008/2009 landelijk uit te rollen.

Hoe krijgen we de jeugd weer de natuur in?
De jeugd van tegenwoordig loopt niet meer warm voor natuureducatie alleen, er moet tenslotte wel wat te beleven zijn. Het AFC klimbos concept levert de schakel tussen educatie, beleving en beweging. Niet alleen geschikt als nieuwe toeristische trekpleister, maar ook om de jeugd achter de computer vandaan te krijgen en als sportieve aanvulling op het sportprogramma van scholen.
Een ervaring in de natuur is voor een opgroeiend kind dus een onvergetelijke, positieve en potentieel vormende ervaring, die bijdraagt aan de waardeontwikkeling in het algemeen en een positieve relatie tot de natuur in het bijzonder.

Veiligheid en kwaliteit
Het ECO klimpark wordt gebouwd volgens de allerhoogste veiligheids- en kwaliteitsnormen. Er worden voornamelijk natuurlijke producten gebruikt en het park wordt aangelegd zonder beschadiging aan de omgeving en de bomen. AFC is in staat geweest om inclusief vooronderzoek en prepareren van de bomen een korte bouwtijd van 6 weken te realiseren.

Het klimpark van Joytime in Grolloo wordt in twee fases opgeleverd. Per 1 juli 2008 worden de eerste 5 parcoursen met spectaculaire onderdelen zoals een tyroliene (zipline) van ruim 130 meter opgeleverd. In de tweede fase, eind van 2008 zullen een aantal zwaardere en vooral hogere parcoursen worden genstalleerd.

Over Joytime Outdoor activiteiten
Joytime Vrijetijds Aktiviteiten te Grolloo is een flexibele outdoor organisatie die graag inspeelt op de wensen van de klant. De activieiten die Joytime organiseert zijn o.a. Mountainbiken, boogschieten, touwbanen, klimwand en nog veel meer. Ook worden familiedagen, bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeestjes, schoolreisjes en kinderfeestjes verzorgd. U vindt ons in het groene hart van Drenthe, Grolloo. Joytime biedt complete programma's op het gebied van vrijetijdsactiviteiten.

Over Active Forest Concepts
Active Forest Concepts (AFC) is producent en leverancier van ECO klimparken, klimbossen en speelbossen, en maakt onderdeel uit van Amazone Adventure Parks (FR). Al meer dan 15 jaar zijn wij marktleider waarbij innovatie, veiligheid en respect voor de natuur voorop staat. In Europa heeft onze organisatie meer dan 40 klimparken gerealiseerd.


Deel: ' Active Forest Concepts bouwt eerste ECO klimbos in Nederland '
Lees ook