Ingezonden persbericht


VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK

AFDELING ATLETIEK EN TRIM

PERSBERICHT

Vught, 5 maart 2003

Zondag 16 maart tevens Nederlandse Studentenkampioenschappen

Inschrijving Ploegen voor Ekidenestafette sluit 8 maart

Enkele sterke teams hebben zich al ingeschreven voor de Ekiden van Prins Hendrik, zondag 16 maart in Vught. De mannenploeg van de organiserende vereniging zal onder meer tegenstand krijgen van het nationaal Militair team, dat in de editie 2001 won.

De Ekiden, een estafetteloop, vindt vanaf Sportpark De Koepel in Vught deze estafetteloop over een afstand van 42195 meter plaats. Een team van zes lopers loopt dan de marathon met het doorgeven van de tasuki, de sjerp, die stamt vanuit deze Japanse looptraditie. Net als in verre Oosten kan de Ekiden in Nederland zich ook buigen over een zekere populariteit. Zo vinden in april de Nederlandse kampioenschappen in Zwolle plaats.

De afstanden voor de Ekiden, die deze keer start om 12.00u, zijn:

4,8 / 10 / 5 / 10 / 5 / 7,4 kilometer

De inschrijving staat open voor ieder team van zes personen, en sluit zaterdag 8 maart. Elk jaar doen vele teams mee, waaronder groepen vanuit sport- en studentenvereningingen, families en bedrijven. Studentenatletiekclubs doen mee aan de titelstrijd om het Nederlands studentenkampioenschap. Voor KNAU-wedstrijdlopers, KNAU-recreanten, studenten, en bedrijven zijn er aparte klassementen.

Meer informatie is in te winnen bij Cor Merks, tel. 0418-631139

Hier zijn ook de inschrijfpakketten op te vragen, evenals op de internetpagina van Prins Hendrik: http://www.ph.nl
* Polsstokhoogspringster Monique de Wilt heeft vandaag te horen gekregen dat ze mag meedoen aan de IHS Indoor-Meeting in het Duitse Sindelfingen. Bij deze wedstrijd, zaterdagmiddag 8 maart, is naast de Duitse topspringsters (o.a. Duitse indorkampioen Annicka Becker), ook een sterk veld van atletes uit andere landen aanwezig. De Wilt, momenteel elfde op de wereldranglijst, vliegt woensdag 12 maart naar Birmingham, waar ze zaterdag 15 maart sprint bij de Wereldindoorkampioenschappen.
* Atlete Diny Klomp uit Rosmalen neemt deze week deel aan de Europese Indoorkampioenschappen voor Veteranen in Spanje. Klomp start in San Sebastian op de 400 en 800 meter, klasse 50 jaar en ouder. EINDE BERICHT

NOOT VOOR DE REDACTIE (niet voor publicatie)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de PR-medewerker (atletiek), Jeroen de Wilt (tel. na 18.00u: 073-6420441)

Deel: ' Activiteiten Atletiek en Trim Vughtse Sportclub Prins Hendrik '
Lees ook