Gemeente Leiden

Persbericht

Activiteiten burgemeesterskandidaten

Publicatiedatum: 3 maart 2003

Gezamenlijke activiteiten Groen en Lenferink

Debat bij de PKvV

De PKvV (Plaatselijke Kamer van Verenigingen de koepel van de Leidse studenteverenigingen) organiseert een openbaar debat in De Grote Beer aan de Rembrandtstraat.

Aanvanag 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

Bezoek aan Business Club Leiden

De kandidaten zijn uitgenodigd om kennis te maken met ondernemend Leiden. Zij wonen een deel van de clubavond van de Business Club Leiden bij. Dit vindt plaats in Koetshuis De Burcht en duurt van 19.00-19.45 uur.

Kennismaking in de Stevenshof

Beide kandidaten wonen een bijeenkomst van de wijkraad Stevenshof bij. Iedereen is welkom bij deze bijeenkomst in Sociëteit De Dobbegaarde, Dobbedreef 250.

Activiteiten Harry Groen

Harry Groen laat de bingoballen rollen in Buurthuis Op Eigen Wieken

Maandagmiddag 3 maart bezoekt Harry Groen de bingomiddag in buurthuis Op Eigen Wieken. Op deze druk bezochte Bingomiddag laat Harry Groen de Bingoballen rollen en praat met de bezoekers aan de Bingomiddag. De Bingo vindt plaats aan het Valkenpad 3-5 in Leiden.

Harry Groen orienteert zich nader op de veiligheidssituatie in Leiden

Maandagmiddag 3 maart maakt Harry Groen nader kennis met politie Hollands Midden. Vanaf 16.00 uur is hij op bezoek bij Korpschef Straver en districtschef de Mey. De ontmoeting vindt plaats in Leiderdorp aan het Elizabethhof 3.

Harry Groen op bezoek bij Stichting Marokkaanse Unie

Harry Groen maakt nader kennis met de Marokkaanse gemeenschap in Leiden. Op maandag 3 maart tussen 18.30 en 19.30 uur is hij aanwezig bij El Moultaqa, waar verschillende Marokkaanse zelforganisaties elkaar ontmoeten. Dit vindt plaats aan de Langegracht 61 in Leiden.

Harry Groen dinsdag 4 maart op pad met Wessie de wijkinbreker

Wijkagent Willem van Vliet en beleidsmedewerker Peter de Vos van de gemeente Leiden nemen Harry Groen mee de stad in om met burgers te praten over het project Wessie de wijkinbreker. Dit preventieve veiligheidsproject spoort burgers aan om zelf aandacht te besteden aan de veiligheid van de woning. Harry Groen krijgt vanaf 10.15 uur op het politiekantoor aan de Langegracht 11 eerst uitleg over het project. Daarna gaat hij de wijk Pancras-West in om mensen te spreken die benaderd zijn door Wessie de wijkinbreker. De tocht eindigt rond 11.30 uur in de Centrale Bibliotheek aan de Nieuwstraat 4.

Harry Groen bezoekt Thuis Op Straat project

Thuis op Straat vangt kinderen op na schooltijd. Ze organiseren allerlei activiteiten voor de jeugd. Harry Groen gaat dinsdag 4 maart vanaf 14.30 uur kijken hoe het toegaat. Eerst bij TOS aan de Valeriusstraat 71 en vervolgens bij de activiteiten in het Jacques Urlusplantsoen in Leiden.

Activiteiten Henri Lenferink

Henri Lenferink bezoekt Leiden Noord

Maandag 3 maart krijgt Henri Lenferink een rondleiding door Leiden-Noord. Om 15.00 uur start de rondleiding door Leiden-Noord in het buurtservicecentrum aan de Charlotte de Bourbonhof 1.

Henri Lenferink woont in de Van Hogendorpstraat

Henri Lenferink betrekt maandag 3 maart zijn tijdelijke nieuwe woonadres in de Van Hogendorpstraat. Hij krijgt om 17.00 uur de sleutel en een welkomstpakket van woningbouwcorporatie Portaal. De Van Hogendorpstraat wordt in de komende tijd gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Henri Lenferink blijft tot en met zaterdag 8 maart in deze woning. Het is zijn derde adres in Leiden tijdens de campagne voor het burgemeestersreferendum. Hij begon in verzorgingstehuis Rijn & Vliet, woonde daarna in het studentenhuis op het Flanorpad. Op deze manier leert hij de stad en de inwoners goed kennen.

Henri Lenferink eet in Happietaria

Om 18.00 uur eet burgemeesterskandidaat Lenferink in Happietaria, een tijdelijk restaurant in studentencentrum Plexus aan de Kaiserstraat in Leiden. Het wordt gerund door studenten en andere vrijwilligers. De opbrenst van het Happietaria gaat naar een goed doel.

Henri Lenferink bezoekt alfabetiserinscursus bij ROC

Het Regionaal Opleidingen Centrum Leiden, kortweg ROC Leiden, is een opleidingsinstituut dat toegankelijk onderwiijs verzorgt en iedere deelnemer maximale loopbaankansen biedt.

ROC Leiden heeft bijna 10.000 leerlingen die studeren aan een van de twaalf mbo-richtingen, volwasseneneducatie of de taalschool. ROC Leiden Contract verzorgt cursussen en trainingen op maat voor particulieren en bedrijven en andere opdrachtgevers. Lenferink bezoekt de alfabetiseringscursus tussen 10.00 en 11.30 uur op de Ter Haarkade 6a in Leiden.

Henri Lenferink bezoekt de Stevenshof

Voorafgaand aan de discussie s avonds in het buurtcentrum Stevenshof, bezoekt Henri Lenferink overdag de wijk. Hij wordt rondgeleid door de wijkraad Stevenshof. De rondleiding start bij de politiepost bij het winkelcentrum Stevensbloem aan het Ina Boudier-Bakkerplein 1 om 16.00 uur.

Deze pagina is gewijzigd op 3-03-2003

Deel: ' Activiteiten burgemeesterskandidaten Leiden '
Lees ook