Gemeente Leiden

Persbericht

Activiteiten burgemeesterskandidaten Lenferink en Groen

Publicatiedatum: 28 februari 2003

Gezamenlijke activiteiten burgemeesterskandidaten Lenferink en Groen

Vrijdag 28 februari

Sportcafé

Beide kandidaten zijn te gast in het Sportcafé bij DIOK, Smaragdlaan 101 (17.00 uur)

Zaterdag 1 maart

Fietstocht

Kennismaking met de stad (per fiets), verzorgd door D66.

Start om 14.30 uur bij de Demokraam op het Waaghoofd

Bezoek schouwburg

Henri Lenferink en Harry Groen wonen de première van het toneelstuk de 'De dood en het meisje' in de Leidse Schouwburg bij.

Maandag 3 maart

Debat

Debat tussen Harry Groen en Henri Lenferink, georganiseerd door de PKvV (Plaatselijke Kamer van Verenigingen - de koepel van de studentenverenigingen in Leiden). Het debat is voor iedereen toegankelijk en begint om 20.00 uur. Locatie: studentenvereniging Catena, Kolfmakersteeg 1.

Activiteiten Henri Lenferink

Vrijdag 28 februari

Bezoek Kopermolen

Burgemeesterskandidaat Lenferink bezoekt op vrijdag 28 februari tussen ca. 11.00 uur en 13.00 uur de markt in de Merenwijk bij winkelcentrum de Kopermolen.

Bezoek moskee

Henri Lenferink bezoekt vrijdag 28 februari de Moskee aan de Curaçaostraat 3 in Leiden. Hij maakt om 13.45 uur kennis met de bezoekers na het middaggebed. Verschillende verenigingen en besturen worden daarna aan hem voorgesteld.

Schaken met ouderen

Om 15.15 uur schaakt burgemeesterskandidaat Henri Lenferink met ouderen in Wijkservicecentrum Vogelvluctht aan de Boshuizerlaan 5.

Lenferink aan zet

Vrijdagavond 28 februari opent kandidaatburgemeester Lenferink het Noteboom schaaktoernooi door de eerste zet te doen. Het toernooi wordt gespeeld in het Visser 't Hooft lyceum, Kagerstr. 1. De opening is vrijdagavond 28 februari om 19.15 uur. Het toernooi wordt georganiseerd door het Leidsch Schaakgenootschap. Dit toernooi wordt voor de 63ste keer gespeeld.

Zaterdag 1 maart

Burgemeesterskandidaat Lenferink rond de centrummarkt en bibliotheek

Zaterdag 1 maart tussen ca. 11.00 uur en 14.00 uur kunt u Henri Lenferink ontmoeten op de Haarlemmerstraat bij de Hartenburgkerk. Rond 15.30 uur brengt hij een bezoek aan de bibliotheek in de Nieuwstraat.

Zondag 2 maart

Bezoek sportpark Roomburg en wedstrijd UVS

Zondag 2 maart is Henri Lenferink te vinden bij de sportverenigingen. Om 12.00 uur bezoekt hij sportpark Roomburg aan de Vollenhovekade. Daar worden oefenwedstrijden hockey gespeeld. Om 14.00 uur is hij bij de voetbalwedstrijd UVS-VVSB op sportpark Kikkerpolder aan de Oegstgeester-weg.

Maandag 3 maart

Rondleiding door de Kooi en Leiden-Noord

Maandag 3 maart krijgt Henri Lenferink een rondleiding door de Kooi en Leiden-Noord. Om 9.30 uur start de rondleiding in buurtcentrum de Kooi in de Driftstraat. Om 15.00 uur start de rondleiding door Leiden-Noord in het buurtservicecentrum aan de Charlotte de Bourbonweg.

Lenferink woont verhuist naar de Van Hogendorpstraat

Henri Lenferink betrekt maandag 3 maart zijn tijdelijke nieuwe woonadres in de Van Hogendorpstraat. Hij krijgt om 17.00 uur de sleutel en een welkomstpakket van woningbouwcorporatie Portaal. De Van Hogendorpstraat wordt in de komende tijd gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Henri Lenferink blijft tot zaterdag 8 maart in deze woning.

Activiteiten Harry Groen

Vrijdag 28 februari

Installatie Toon Mans als burgemeester van Hillegom

Vrijdagmiddag 28 februari is Harry Groen aanwezig bij de installatie van Toon Mans tot Burgemeester van Hillegom. Groen kent Mans uit de tijd dat hij in Brielle waarnemend burgemeester was.

De installatie is tussen 14.00 uur en 15.30 uur.

Kroegentocht met verrassende ontmoetingen

Vrijdagavond 28 februari maakt Harry Groen kennis met het uitgaansleven van Leiden. Samen met de dagvoorzitter van de afdeling Leiden van Koninklijk Horeca Nederland en een aantal andere leden van het bestuur maakt hij een tocht langs vijf Leidse kroegen. Onderweg zijn er verrassende ontmoetingen met interessante Leidenaren.

Start: 21.00 uur bij Café Einstein, Nieuwe Rijn 19. Vervolgens bezoek aan de Bonte Koe, de Uil, Barrera en lEsperance. Iedereen is van harte welkom om zich aan te sluiten bij de tocht.

Zaterdag 1 maart

Koffie drinken met Harry Groen, gewoon doen!

Zaterdag 1 maart schenkt Harry Groen gratis koffie op het Stadhuisplein voor City Hall. Bezoekers aan de markt van Leiden zijn welkom om met hem van gedachten te wisselen onder het genot van een kopje koffie en een koekje. Harry Groen is van 11 tot 14 uur aanwezig.

Harry Groen mee op de visvlet

Na afloop van de zaterdagmarkt op 1 maart gaat Harry Groen mee op de visvlet om te resten van de markt uit het water te halen. Dit in het kader van het project Leiden ruimt op. Hij vaart om 16.00 uur mee vanaf de Admiraal Banckertweg naar het centrum van Leiden. Rond 17.00 eindigt de tocht bij het stadhuis. Onderweg helpt Harry Groen om met een schepnet de afvalresten uit het water te halen.

Zondag 2 maart

Harry Groen bezoekt zondag een groot aantal verschillende activiteiten in Leiden. Zo is hij onder andere aanwezig op de Snuffelmarkt in de Groenoordhallen en bezoekt hij om 14.30 uur de Rugbywedstrijd van Diok.

Deze pagina is gewijzigd op 28-02-2003

Deel: ' Activiteiten burgemeesterskandidaten Lenferink en Groen '
Lees ook