Botanische Tuinen Universiteit Utrecht


7 februari

Avon(d)(t)uren in de Utrechtse Botanische Tuinen

U wordt niet besprongen door wilde dieren die zich in het halfduister schuilhouden achter de exotische planten. Maar dat maakt een avond in de Utrechtse Botanische Tuinen niet minder avontuurlijk. `s Avonds begint de tuin een tweede leven. De geluiden en geuren zijn heel anders dan overdag en het avondlijke tegenlicht zorgt voor prachtige silhouetten. Iedere eerste dinsdag van de maanden mei t/m september (2 mei, 6 juni, 4 juli, 1 augustus en 5 september) nodigen wij u graag uit daarvan te komen genieten. Onze rondleiders nemen u dan mee langs de mooiste plekjes voor een bijzondere wandeling door de Tuinen.

U kunt zowel in de tuin in Utrecht (Fort Hoofddijk) als in Doorn (Von Gimborn Arboretum) meedoen aan een rondleiding. De rondleiding begint om 19.15 uur en duurt ongeveer een uur in Fort Hoofdijk en twee uur in het Von Gimborn Arboretum. Op Fort Hoofddijk kunt u na de wandeling nog even nagenieten met een kopje koffie op het terras of een bezoekje brengen aan de tuinwinkel. De Tuinen zijn vanaf 19.00 uur geopend en sluiten om 21.30 uur. Ook bezoekers die niet aan de wandeling willen deelnemen zijn van harte welkom.

Informatie

De toegang voor Fort Hoofddijk (Budapestlaan 17, Utrecht) bedraagt 7,50 voor volwassenen, f. 5,- voor houders van een 65+kaart en U-pas en f. 2,50 voor kinderen van 3 tot 12 jaar.
Een Museumjaarkaart is geldig.
Voor het Arboretum (Vossensteinsesteeg 8, Doorn) is de prijs f. 3,-. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Deel: ' Activiteiten in de Utrechtse Botanische Tuinen '
Lees ook