Afdeling Marketing

070 - 338 14 31 29 september 1999

Zoals het klokje thuis tikt...
Activiteiten in het kader van de Wetenschapsweek

Staartklok, pendule of wekker: op zondag 10 oktober a.s. staat het Museon in het teken van klokken. Iedereen kan zijn eigen klok van thuis meenemen om die te laten taxeren. Wat is de waarde van de klok en de historische achtergrond? Twee uurwerkspecialisten zitten klaar om alle klokken aan een deskundig onderzoek te onderwerpen en daarnaast tips voor onderhoud en eventuele reparatieadviezen te geven.
Ter gelegenheid van de Wetenschap & Techniekweek organiseert het Museon in het weekend van 9 en 10 oktober a.s. een aantal activiteiten rond het thema Tijd. Het klokken taxeren op zondag is een onderdeel van het programma.

Klokkenkenners
Het taxeren van klokken vindt plaats bij de uurwerken en klokken in de vaste tentoonstelling van het Museon. Van 12.30 - 16.30 uur zitten Loek Gouka, van het Museon, en de Prof. Dr. C.A. Grimbergen, verbonden aan het Museum van het Nederlandse Uurwerk te Zaandam, klaar om vragen van het publiek over hun eigen klok of over klokken in het algemeen te beantwoorden. Beiden zijn klokkenkenners bij uitstek. Vanwege hun geheel eigen kenmerken vallen horloges overigens buiten het programma van zondag 10 oktober a.s.

Kindermuseum ZO & ZO
Zowel op zaterdag 9 als op zondag 10 oktober, van 12.00 - 17.00 uur, kunnen kinderen terecht bij Kindermuseum ZO & ZO in de studio van het Museon. Met het museumontwerppakket 'Tijdgenoten' kunnen kinderen daar hun eigen museum bouwen, of aan de slag gaan in het practicum. Een interactieve luisterwandeling maken langs de wensboomharp of de pompofoon, geluidsmonsters maken of een klankgedicht; het kan in Kindermuseum ZO & ZO. De activiteiten van Kindermuseum ZO & ZO zijn gratis.

Met korting naar het Museon
Het Museon is op zaterdag 9 en zondag 10 oktober a.s. geopend van 12.00 - 17.00 uur. Het klokken taxeren is gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs. Ter gelegenheid van de Wetenschapsweek geldt voor de bezoekers van het Museon gedurende het weekend van 9 en 10 oktober a.s. een korting van f 1,50 op de normale toegangsprijs. Volwassenen betalen f 8,50 in plaats van f 10,00, kinderen van 4 t/m 11 jaar betalen f 6,00. De korting is niet geldig in combinatie met andere kortingen.

Deel: ' Activiteiten Museon in kader van Wetenschapsweek '
Lees ook