Productschap Wijn

Nieuws

<-
Evenementen Wijninformatiecentrum tijdens de Nationale Wijnweek

NATIONALE WIJNWEEK (1-7 oktober 2001)

Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 oktober,
GRATIS Wijn & Spijs Proeverijen onder leiding van Peter Klosse

Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 oktober a.s organiseert het Wijninformatiecentrum (WIC) in samenwerking met Koninklijk Horeca Nederland, het Bureau voor Zuid-Afrikaanse Wijn, Informatiebureau voor Californische Wijnen, Italiaans Instituut voor de Buitenlandse Handel (ICE), Handelsafdeling Ambassade van Oostenrijk, Handelsafdeling Ambassade van Portugal, Informatiebureau voor Duitse Wijnen, ProChile Handelsbevordering, Sopexa (Frankrijk) en Vinos de España GRATIS Wijn & Spijs Proeverijen voor consumenten in het land, onder leiding van gastronoom Peter Klosse. Per avond worden verschillende hapjes geproefd in combinatie met wijnen uit de diverse wijnlanden.

De deelnemende locaties zijn:

Maandag 1 oktober (20.00 - 22.00 uur)
Business Sociëteit Ravensdonck, Ten Hagestraat 2, 5611 EG Eindhoven

Dinsdag 2 oktober (20.00 - 22.00 uur)
Partyschip De Willem-Jan, Schutterverkade in Zwolle

Woensdag 3 oktober (20.00 - 22.00 uur)
Landgoed Nienoord, Nienoord 2, 9351 AC Leek

Donderdag 4 oktober (20.00 - 22.00 uur)
Eetcafé De Eend, Horndijk 23, 1231 NX Loosdrecht

Vrijdag 5 oktober (20.00-22.00 uur)
Rosarium, Amstelpark 1, 1083 HZ Amsterdam.

Voor deelname: Wijninformatiecentrum,
tel. 070-3708408 en e-mail: WIC@wijninfo.nl

van donderdag 4 tot en met zondag 7 oktober, Dutch International Wine Festival voor handel en consumenten

De Grote Kerk in Den Haag zal van 4 tot 7 oktober 2001 de navel van de wijnwereld zijn. Vier dagen lang zal zich een krachtmeting afspelen die zijn weerga niet heeft in de Nederlandse wijnwereld. Het concept is uniek voor Nederland; vergelijkbare evenementen hebben in San Francisco en Londen al met veel succes plaatsgevonden. Karl Lang, de grote organisator achter het geheel, vindt na jaren van onderzoek en voorbereiding dat de Nederlandse markt er nu rijp voor is.

Zeventien wijnproducerende landen en de stad Den Haag hebben zich achter hem geschaard. Al zeer snel zag men in dat het Dutch International Wine Festival niet alleen een sociaal evenement bij uitstek is- make friends with wine maar met name de gelegenheid is zaken te doen door een sterk aanbod van presentaties en (muzikale) evenementen vanuit de organisatie. Op het programma staan naast culinaire presentaties van diverse landen in het restaurant, galadiner gepatroneerd door de Stad Den Haag, zinderende sessies Hot Reds & Cool Jazz, mini-wijncursussen van het Wijninformatiecentrum en een prestigieuze wijnveiling. Exposanten worden verzocht wijnen in te zetten die nadien door het College van Wijnmakelaars van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren zullen worden geëvalueerd. De opbrengst van de veiling zal volledig ten goede komen aan De Kindertelefoon.
Plaats: Den Haag, Grote Kerk, Torenstaat, info: Karl Lang, tel. 070-3643933 en internet: www.dutchwinefestival.com

Zaterdag 6 oktober en zondag 7 oktober,
Gratis Mini-wijncursussen Wijninformatiecentrum voor consumenten

In het kader van de Nationale Wijnweek organiseert het Wijninformatiecentrum in samenwerking met de landenbureaus en de handelsafdelingen van ambassades van de wijnproducerende landen een viertal gratis mini-wijncursussen voor consumenten tijdens het Dutch International Wine Festival in de Grote Kerk in Den Haag. Aanvang mini-wijncursussen: dagelijks van 14.00 tot 15.00 uur en van 17.00 tot 18.00 uur.
Plaats: Den Haag, info: Wijninformatiecentrum, tel. 070-3708326 en e-mail: wic@wijninfo.nl

Vrijdag 5 oktober, Grootschalige uitverkoop promotiemateriaal Wijninformatiecentrum

In het kader van de Nationale Wijnweek organiseert het Wijninformatiecentrum (WIC)
op vrijdag 5 oktober a.s. van 10.00 van 13.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur een grootschalige uitverkoop van promotiemateriaal van wijn bij het verzendhuis Adrépak BV, Kerketuinenweg 6 in Den Haag.

Het WIC stopt met het distribueren van promotiemateriaal van wijn van derden per

1 januari 2002.
Bij het verzendhuis van het WIC ligt nog een grote hoeveelheid posters en folders van wijn uit de gehele wereld die vòòr 1 januari 2002 moet worden geruimd. Daarom mag tijdens de uitverkoop door iedere geïnteresseerde wijnliefhebber zoveel mogelijk promotiemateriaal gratis worden opgehaald.

Bent u van plan naar Den Haag te komen dan dient u rekening te houden met het volgende:

U bent te gast bij het verzendhuis van het WIC; U mag geen assistentie vragen t.b.v. het sjouwen van promotiemateriaal naar bijvoorbeeld uw auto;
In het gebouw van Adrépak BV is geen lift aanwezig, het promotiemateriaal van het WIC ligt op de

1e verdieping opgeslagen;
Er zijn geen kokers voor posters beschikbaar, wel gebruikte dozen en elastieken;
U mag bij het WIC/Adrépak BV van te voren geen promotiemateriaal reserveren: op = op!!

De voorraadlijst van het promotiemateriaal en de routebeschrijving naar Adrépak BV kunt u lezen op Internet: www.wijninfo.nl, via de button "Agenda Nationale Wijnweek", evenement "uitverkoop promotiemateriaal Wijninformatiecentrum".

Plaats: Den Haag, info: Wijninformatiecentrum, tel. 070-3708326 en e-mail: WIC@wijninfo.nl

Wij wensen u allen een fantastische wijnweek toe.

De Nationale Wijnweek volgend jaar wordt gehouden van 30 september tot 6 oktober 2002.

Bovenstaande informatie en de complete agenda van alle evenementen die in de wijnweek worden georganiseerd kunt u nalezen op Internet: www.wijninfo.nl onder de buttons "Nationale Wijnweek" en Nationale Wijnweek Agenda".

<-

Copyright © 1996-2001 Productschap Wijn / Wijninformatiecentrum

Deel: ' Activiteiten Nationale Wijnweek '
Lees ook