Gemeente Breda


ACTIVITEITEN TIJDENS DE OPENINGSAVOND VAN DE BALLONFIESTA

Op donderdag 12 augustus om 17.30 uur geeft burgemeester Rutten van Breda het startsein voor de jaarlijkse Ballon Fiësta. Breda Ballon Fiësta duurt tot 14 augustus en wordt voor de 14e keer georganiseerd aan de Rietdijk in de wijk Haagse Beemden. De organisatie is er weer in geslaagd een spetterend programma in elkaar te zetten.

Ballonnenwedstrijd

In het kader van de Ballon Fiësta organiseert "Breda, Stad met Karakter" een ballonnenwedstrijd. Het is de bedoeling dat kinderen, nadat de burgemeester het startsein heeft gegeven rond 17.45 uur, gelijktijdig hun ballonnen los laten. Ballonnen en wedstrijdkaarten zijn op het terrein verkrijgbaar. Degene die met zijn ballon het verste komt krijgt als prijs een gratis ballonvlucht.

Nieuwe "Breda, Stad met Karakter" ballon

Alleen tijdens de openingsavond zal de nieuwe "Breda, Stad met Karakter"ballon varen. Deze ballon zal als laatste opstijgen vanwege zijn enorme afmetingen. De overige avonden vaart de kleinere "Breda, Stad met Karakter"ballon. Vijf bruidsparen die een ballonvlucht hebben gewonnen bij de heropening van het oude stadhuis en burgemeester Rutten van Breda varen mee met deze ballon.

De toegang tot het terrein is gratis. Met openbaar vervoer is dit goed te bereiken. Buslijn 2 en 6 komen tot vlak bij de Rietdijk, halte winkelcentrum Heksenwiel. Voor het stallen van de fiets en het parkeren van de auto wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Breda, 6 augustus 1999

Deel: ' Activiteiten openingsavond Ballon Fiesta Breda '
Lees ook