Gemeente Hilversum


Activiteiten voor kinderen in het Hilversumse raadhuis

Wie gaat er mee op speurtocht door het Dudok Centrum? Voor kinderen van zeven tot en met twaalf jaar geeft het Dudok Centrum een Kijkwijzer uit (kosten ƒ 2,50). Met dit boekje in de hand zijn de kinderen hun eigen gids door de drie permanente tentoonstellingen.

De Kijkwijzer helpt de kinderen door middel van vragen en opdrachten te kijken naar architectuur. Zij krijgen onder andere een vraag over de schuine Dudok voeg in het metselwerk van het raadhuis en over de kleuren- en vormentaal van deze werelberoemde architect.

Om de Kijkwijzer onder de aandacht te brengen worden op 7 maart speciaal voor kinderen twee rondleidingen door het raadhuis gegeven. Een deskundige gids neemt de kinderen mee naar de trouwzaal en naar de grote burgerzaal waar bijvoorbeeld het televisie programma Love Letters is opgenomen. In de raadzaal kunnen de kinderen zien hoe de politiek vergaderd. Nog spannender is het om in de kamer van de burgemeester op zijn stoel te mogen zitten. Het allerleukste is misschien wel het beklimmen van de toren van het raadhuis. Vanaf de toren is je eigen huis en ook je school van bovenaf te zien.

De eerste rondleiding begint om 14.00 uur. De tweede rondleiding start om 15.30 uur. Op zondag 7 maart worden kinderen tot 14 jaar rondgeleid voor de speciale prijs van ƒ 3,50. Volwassenen betalen ƒ
7,50 (incl. torenbeklimming ƒ 10,00).

Gelieve te reserveren voor de rondleiding: 035 - 629 22 62.Voor informatie: Dudok Centrum, Dudokpark 1, 1217 JE Hilversum, telefoon: 035 - 629 22 62, fax: 035 - 629 24 57.
Het Dudok Centrum is gevestigd in het souterrain van het Hilversumse raadhuis, ingang op de binnenplaats van het raadhuis.

Openingstijden: woensdag, vrijdag en zondag van 12.00 tot 16.30 uur.In schoolvakanties geopend van dinsdag t/m zondag (m.u.v. de zomervakantie). Entree Dudok Centrum: volwassenen ƒ 3,50, kinderen tot 12 jaar gratis.

Deel: ' Activiteiten voor kinderen in Hilversums raadhuis '
Lees ook