gemeente rotterdam

nr. 48
24 november 2006

activiteitenkalender b&w rotterdam 27 november t/m 3 december 2006

burgemeester opstelten en wethouders schrijer, kriens, bolsius en kaya in debat met rotterdamse jongeren
burgemeester mr. ivo opstelten opent op maandag 27 november om 10.00 uur het rotterdam jeugddebat, dat plaatsvindt in de raadzaal van het stadhuis. vier rotterdamse scholen, wolfert van borselen, nieuw zuid, nova college - monfort en libanon lyceum, gaan met vier wethouder in debat over vier stellingen.
om 10.20 uur discussieert wethouder dominic schrijer (werk, sociale zaken en grotestedenbeleid) over de volgende stelling: 'door de negatieve houding van jongeren zijn zij medeverantwoordelijk voor het tekort aan stageplekken'. 11.20 uur debatteert wethouder jantine kriens (volksgezondheid, welzijn en maatschappelijke opvang) over: 'de verantwoordelijkheid voor het voorkomen van schulden ligt niet alleen bij de gemeente, maar ook bij de jongeren zelf'.
wethouder lucas bolsius (financiën, sport en buitenruimte) gaat om 13.00 uur in debat over: 'jongeren eten steeds meer ongezond voedsel en bewegen minder'.
en wethouder orhan kaya (participatie en cultuur) gaat om 14.00 uur het debat aan over: 'radicalisering van jongeren komt voort uit isolement. dat kan je doorbreken door jongeren kansen te geven'. de beste groep debaters wint een prijs. de organisatie wordt gedaan door de rotterdamse jongerenraad
(voor meet informatie: rotterdamse jongerenraad, hedi legerstee,
tel. 06 - 22 99 85 43)

burgemeester opstelten reikt het oog van rotterdam uit
burgemeester mr. ivo opstelten reikt op maandag 27 november om 16.00 uur in de burgerzaal van het stadhuis, het oog van rotterdam uit. de burgemeester reikt de onderscheiding uit aan een aantal rotterdammers die zich hebben onderscheiden op het gebied van veiligheid en leefbaarheid. voor de onderscheiding, die sinds 2002 wordt uitgereikt, nomineren rotterdammers medeburgers. in aanmerking komen rotterdammers die actie hebben ondernomen om te voorkomen dat andere schade opliepen.
(voor meer uitreiking: projectgroep het oog, anneke maljaars, tel. 010 - 417 21 59)

wethouder bolsius bedankt bewoners voor schouwen
wethouder lucas bolsius (financiën, sport en buitenruimte) bedankt op dinsdag 28 november op partyschip 'de amulet' ruim 100 bewoners die regelmatig hun buurt schouwen. samen met medewerkers van gemeentewerken, roteb en de deelgemeente beoordelen zij de afvalbakken, de hoeveelheid zwerfvuil en de aanwezigheid van hondenpoep, graffiti en onkruid, maar ook de bestrating, openbaar groen en straatmeubilair. afgelopen jaar is het aantal bewoners dat mee gaat schouwen flink gestegen. om hen te bedanken voor hun inzet heeft gemeentewerken een avond op de partyboot georganiseerd.

Deel: ' Activiteitenkalender B&W Rotterdam 27 november t/m 1 december 2006 '


Lees ook