gemeente rotterdam

berichten rotterdamse collegevergadering van 21 september 2010

1

21-09

burgemeester aboutaleb heeft op 16 en 17 september een werkbezoek aan noordrijn-westfalen gebracht. op het keulse stadhuis werd voor hem een receptie georganiseerd in aanwezigheid van de burgemeester van Keulen. Tevens werd de binnenhaven van Keulen bezocht. In de avond ging de burgemeester naar Düsseldorf om een welkomstwoord te houden op een RPPC promotiebijeenkomst voor de NRW regio.

Op 17 september ging de burgemeester naar Duisburg. Hij bezocht de binnenhaven van Duisburg en ontmoette diverse bedrijven. In de middag ging hij op bezoek bij Rotterdamse projecten i.h.k.v. Europese culturele hoofdstad Ruhr 2010.

2

21-09

Van 9 - 15 oktober 2010 brengt de heer Ruud Lubbers, in zijn functie als voorzitter van de Rotterdam Climate Initiative Council een bezoek aan Sjanghai. Hij staat aan het hoofd van een zakendelegatie van het Deltalinqs Energy Forum (20 personen). Hij wordt ondersteund door de voorzitter van Deltalinqs, de directie van het Klimaat Bureau Rotterdam en de programmadirecteur Rotterdam Climate Initiative. De vicevoorzitter van de Rotterdamse Kamer van Koophandel gaat ook mee. Een belangrijk programmaonderdeel is het Sjanghai - Rotterdam Climate Seminar op 14 oktober 2010 op de World Expo 2010 te Sjanghai.

3

21-09

De burgemeester brengt van 3 t/m 5 oktober een werkbezoek aan Marokko. Hij begeleidt een handelsdelegatie van het bedrijfsleven bij hun bezoek aan Casablanca. Deze missie valt binnen het kader van de vieringen van 400 jaar handelsbetrekkingen tussen Nederland en Marokko.

Wethouder Wonen, Ruimtelijke Ordening en Vastgoed

1

07-09

Het college heeft de opdracht gegeven tot het opstellen van een nieuw bestemmingsplan voor de Afrikaanderwijk. Het nieuwe bestemmingsplan is nodig, omdat bepaalde gewenste ontwikkelingen niet gerealiseerd kunnen worden in het eerste plan. Daarnaast dient het plan als actualisering van het huidige bestemmingsplan. Het gaat om de volgende ontwikkelingen: een reconstructie van diverse bouwblokken door sloop/nieuwbouw, verlenging van de Paul Krugerstraat en de Martinus Steijnstraat (over de dijk heen) tot aan de Laan op Zuid en de aanleg van drie kleine parken (het Leeuwenkuilpark, het Hilledijkpark en het Tweebospark).

2

21-09

Het college van burgemeester en wethouders verleent de directeur dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting (dS+V) het mandaat om beschikkingen te kunnen afgeven ten laste van het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing 3 (ISV3). Uitgezonderd zijn garantiestellingen en borgtochtovereenkomsten.

3

21-09

Wethouder Hamit Karakus (Wonen, Ruimtelijke Ordening en Vastgoed) brengt samen met met de Rotterdamse marktpartijen woningbouw en gemeentelijke diensten een bezoek aan Marseille. De studiereis duurt van donderdag 4 tot en met zaterdag 6 november 2010.

In Marseille worden verschillende woningbouwprojecten en projecten in het kader van stedelijke vernieuwing bezocht en besproken. Met de voorbeelden uit Marseille zullen de deelnemers met elkaar in discussie gaan over de resultaten en doelstellingen van de aanpak van de woningbouw in Rotterdam op korte en middellange termijn.

4

21-09

Het college heeft besloten de gemeenteraad voor te stellen opnieuw een voorbereidingsbesluit te nemen voor gronden aan de Schaardijk ter hoogte van nummer 150, code BPQ. Dit voorbereidingsbesluit is noodzakelijk voor de afwikkeling van de verdere procedure m.b.t. de vrijstelling en de bouwvergunning voor het oprichten van een helikopterplatform.

Wethouder Sport en Recreatie, Kunst en Cultuur

1

07-09

Het college heeft het besluit van 10 november 2009 waarmee de hoogbouw van het Erasmus Medisch Centrum (faculteits- en laboratoriumgebouw) definitief als gemeentelijk monument is aangewezen, aangepast. In het gewijzigde besluit is de omvang van de bescherming nader gespecificeerd en is aangegeven welke delen van het interieur buiten de bescherming vallen.

2

21-09

Het college heeft besloten de heer Riezenkamp voor een tweede termijn te benoemen lid van de Raad van toezicht van het Rotterdams Philharmonisch Orkest per 1 juni 2010.

3

21-09

Het college heeft besloten de heer P. van Oort en de heer C. Haselhoef met terugwerkende kracht vanaf 1 september 2010 te benoemen tot bestuursleden van Stichting KunstAccommodatie Rotterdam voor een periode van maximaal vier jaar.

Wethouder Haven, Verkeer en Regionale Economie

1

21-09

Het college heeft de kwartaalbriefing van het Havenbedrijf Rotterdam NV naar de gemeenteraad gestuurd. Het Havenbedrijf stuurt elk kwartaal een informatieve briefing om de stad Rotterdam op de hoogte te houden van de ontwikkelingen in de Rotterdamse haven.

Wethouder Financiën, Bestuur en Organisatie, Volksgezondheid en Maatschappelijke Ondersteuning

1

21-09

Het college heeft ingestemd met het besluit van het dagelijks bestuur van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond d.d.16 juni jl. om de heer V.J.M. Roozen vanuit zijn functie als de algemeen directeur van de GGD Rotterdam-Rijnmond met ingang van 1 oktober 2010 te benoemen tot directeur GHOR (Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen). Als gevolg hiervan zal de algemeen directeur GGD voortaan 20% van zijn werktijd besteden aan taken in verband met de uitoefening van de functie directeur GHOR.

Wethouder Duurzaamheid, Binnenstad en Buitenruimte

1

07-09

Het college heeft de jaarrapportage RAP/RAL 2009 vastgesteld. Deze rapportage schetst een beeld van de voortgang van de 56 projecten die in het kader van het programma RAP/RAL in 2009 zijn uitgevoerd. In het programma RAP/RAL staan concrete maatregelen, onderzoeken en acties om de uitstoot en de concentratie van stikstofdioxide en fijn stof terug te dringen. Ook staan er voorstellen om andere partijen te motiveren tot het leveren van een bijdrage aan de verbetering van de luchtkwaliteit. De uitvoering van de maatregelen van het actieprogramma RAL is geïntegreerd met het RAP tot één gecombineerd maatregelenpakket RAP/RAL. Het programma RAP/RAL biedt een integrale aanpak voor het oplossen van luchtkwaliteitknelpunten in Rotterdam en de regio.

Schriftelijke vragen

Het college heeft de beantwoording vastgesteld van de schriftelijke vragen van:


*

het raadslid drs. ing. R.A.C.J. Simons (Leefbaar Rotterdam) over burenterreur


*

ir. W.J. Tempel (CDA) over graffiti


*

het raadslid mevrouw N. Weltevrede (CDA) over de verstrekking en serviceverlening van parkeervergunningen


*

de raadslid dhr A. Bonte (Groen Links) over onnodig betuttelend optreden Stadstoezicht bij straatfeest


*

het raadslid L.P.M. de Kleijn (SP) van 16 juli 2010 over funderingsloket en funderingsproblemen


*

het raadslid A. Bonte over de uitbreiding van betaald parkeertijden


*

het raadslid A.S. Mosch (Leefbaar Rotterdam) over een garage aan de Narcissenstraat 49A


*

raadslid mevrouw F. Talbi (PvdA) over dak- en thuislozenproblematiek moelanders en jongeren in Rotterdam


*

de SP fractie beantwoord over de vervroegde sluiting dagopvang Couwenburg en nachtopvang aan de Smirnoffweg


*

de heer Zeki Baran (PvdA) over de Rotterdamse Jongerenraad.

Deel: ' Activiteitenkalender B&W Rotterdam '






Lees ook