HE

7 oktober 1999
99.059

Activiteitenkalender 'nieuwe stijl' van de Hogeschool Enschede

Met de introductie van een "Activiteitenkalender" informeert de Hogeschool Enschede leerlingen en docenten van het havo, vwo en mbo over de mogelijkheden zich te oriënteren op opleiding en loopbaan.

Deze kalender "Per LOB hogerop" biedt een zeer gevarieerd jaarprogramma: van open dagen tot gastlessen, van practica tot lessen op maat, speciale modules op het gebied van loopbaanoriëntatie, excursies naar bedrijven en een bezoek aan de Wereldtentoonstelling. LOB staat voor Loopbaan Oriëntatie Begeleiding.

Dit nieuwe initiatief is een logisch antwoord op vragen uit het havo en vwo onderwijs. In het zogenaamde 'Studiehuis' worden de leerlingen immers verplicht zich al vanaf het vierde studiejaar te oriënteren op die vervolgopleiding, waarbij het minstens even belangrijk is dat ze zich dan al een beeld vormen van hun toekomstige beroep.

De kalender wordt elk kwartaal aangevuld met nieuwe onderwerpen. Voor veel programmaonderdelen zijn decanen en docenten uit het voortgezet onderwijs geraadpleegd. Met trots kan de Hogeschool Enschede melden een van de eerste hogescholen te zijn die, in nauwe samenwerking met het voortgezet onderwijs, met deze vernieuwde opzet van voorlichtingsactiviteiten is gestart.

laatste wijziging gemaakt op: 11-10-99

Deel: ' Activiteitenkalender 'nieuwe stijl' Hogeschool Enschede '
Lees ook