expostbus51


MINISTERIE DEF

https://www.mindef.nl

MINDEF: Actualisering deelname Kosovo-operaties

DV/PB60/99 Den Haag, 16 juni 1999

Koninklijke Landmacht:
Kosovo - De militairen van het Vuurmondpeloton van de Gele Rijders (11 Afdeling Rijdende Artillerie) en de militairen van de Mortieropsporingsradarbatterij zijn begonnen met het lopen van zogenoemde 'sociale patrouilles'. Doel hiervan is het brengen van rust en orde in de omgeving. De Nederlanders zijn op dit moment gelegerd op het vliegveld bij Orahovac.

Het aanvullend materieel van de Gele Rijders (13 Houwitsers en zo'n 200 voertuigen en 200 containers) komt naar verwachting vanavond (16 juni) aan in de haven van Thessaloniki (Griekenland). Een deel van het personeel van de Gele Rijders, voornamelijk chauffeurs en onderhoudspersoneel, is vanmorgen (16 juni) vanaf de vliegbasis Eindhoven naar Thessaloniki vertrokken. Vervolgens zullen zij zo snel mogelijk het materieel over de weg naar het operatiegebied in de omgeving van Prizren overbrengen.

Albanië - Gisteren zijn er door de landmacht weer hulptransporten uitgevoerd. In totaal hebben Nederlandse konvooien tot nu toe in totaal 2360 ton hulpgoederen vervoerd. Eerder werden er door de transportcompagnie 6021 vluchtelingen vervoerd. De konvooien worden beveiligd door Nederlandse mariniers.

Koninklijke Luchtmacht, -Marine en -Marechaussee:
- Geen bijzonderheden.

16 jun 99 15:53

Deel: ' Actualisering Nederlandse deelname Kosovo-operaties '
Lees ook