Actuele denkers: Ayn Rand – Lezing door filosoof Hans Achterhuis


NIJMEGEN, 20130910 -- 'Ik leef voor niemand, en ik vraag niemand om voor mij te leven,' Het objectivisme van de schrijfster en filosoof Ayn Rand (1905 – 1982) is mateloos populair in Amerika en wordt te pas en vooral te onpas gebruikt in politieke debatten. Maar welk gedachtegoed verkondigde Ayn Rand precies in haar controversiële roman en bestseller Atlas Shrugged? Hans Achterhuis gaat na zijn lezing in gesprek met René ten Bos, filosoof aan de RU Nijmegen, over de invloed van de opmerkelijke actuele denker Ayn Rand.

Voormalig Denker des Vaderlands, Hans Achterhuis, noemt Atlas Shrugged het ‘kapitalistisch manifest’. De ideeën van Ayn Rand over autonomie en ultieme vrijheid van het individu ziet hij als een 'utopie van de begeerte' die blind maakt voor harde feiten en Europa in de ban houdt.

Atlas Shrugged geldt in  Amerika na de bijbel als de het meest invloedrijke boek van de afgelopen eeuw. Hoe is Ayn Rand het icoon geworden van voormalig Fed-voorman Alan Greenspan, de Tea Party en Wikipedia-oprichter Jimmy Wales?

Dinsdag 8 oktober 2013 | 20.00-22.00 uur | Collegezalencomplex Radboud Universiteit Nijmegen, Mercatorpad 1

Deelname: € 9,50 | medewerkers en Vrienden van de RU € 7,- | studenten gratis

Dit is een programma van het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Meer informatie en inschrijven op www.ru.nl/sp/aynrand

Deel: ' Actuele denkers Ayn Rand – Lezing door filosoof Hans Achterhuis '
Lees ook