Partij van de Arbeid


!!HERZIEN PERSBERICHT PvdA!!

Den Haag, 10 oktober 2001

'ALLES HOEFT HELEMAAL NIET TE KUNNEN'

Ad Melkert bezoekt Tilburg, Eindhoven en Den Bosch

De PvdA neemt afstand van de 'alles moet kunnen' mentaliteit. Vrijheid en tolerantie zijn hier en daar uitgemond in slordigheid en regelrechte hufterigheid. 'Enschede' en 'Volendam' zijn begrippen geworden: slordigheid komt niet alleen voor bij vuurwerkfabrikanten en caféhouders maar kon te vaak een onderdeel van de Nederlandse bestuurscultuur worden. De strafrechtketen van opsporing, berechting, bestraffing en reclassering is verstopt geraakt. Agressie tegen conducteurs, dokters en winkeliers, willekeurig uitgaansgeweld op staat, we mogen het niet langer accepteren. Rekening houden met anderen, regels naleven en respect voor elkaar, want niet alles hoeft te kunnen. Daarom heeft de PvdA deze week diverse werkbezoeken afgelegd met als thema 'alles hoeft helemaal niet te kunnen'.

De week wordt afgesloten op vrijdag 12 oktober in Noord-Brabant. Fractievoorzitter Melkert bezoekt samen met de kamerleden Khadija Arib en Dick de Cloe de plaatsen Tilburg, Eindhoven en Den Bosch. Van 10.00 tot 11.00 uur vindt er in De Baselaer, Hoefstraat 175 te Tilburg onder meer een gesprek met bewoners plaats over het project 'Trots op de buurt'. Aansluitend verplaatst het gezelschap zich naar het Willem II Stadion, Goirleseweg 50, alwaar de conferentie 'De confrontatie' wordt bezocht. De conferentie staat in het teken van het jongerenbeleid. Van 12.00 tot 12.45 uur vindt er een besloten ontmoeting plaats met Jongerenambassadeurs.

Om 13.30 uur arriveert Ad Melkert bij het Jongerencentrum Dynamo, Smalle Haven 1 in Eindhoven. Hier krijgt de delegatie onder meer uitleg over het Jeugd Interventie Medewerker-project (JIM-project). Om 13.45 uur volgt een rondgang door de Eindhovense binnenstad, alwaar het JIM-project nader wordt toegelicht. Na een korte stop op het Catharinaplein, die regelmatig wordt bevolkt door junkies, daklozen en drugsdealers, volgt een rondgang over Stratumseind. Op Stratumseind komen ieder weekend zo'n 30.000 jongeren uit het hele land samen. Om 15.15 uur wordt het bezoek aan Eindhoven afgesloten in Café Thomas, Stratumseind 23. Het café is enkele jaren geleden met ondersteuning van PvdA-wethouder Nico van der Spek gerenoveerd en heropend.

Het werkbezoek wordt afgesloten in Den Bosch. Om 16.00 uur wordt met de Bossche PvdA-fractie en het -bestuur gesproken over de inspanningen op multicultureel terrein. Deze bijeenkomst vindt plaats in Sociaal Cultureel Centrum de Helftheuvel, Helftheuvelpassage 115. Om 16.25 uur vertrekt het gezelschap naar de Orhan Gazi Moskee, Schutkampstraat 9. Hier spreekt de delegatie met diverse vertegenwoordigers van de Turkse Moskee, twee Marokkaanse Moskeeën en de Somalische gemeenschap. Aansluitend zal naast de Moskee tot 18.00 uur worden gesproken met vrouwen en meisjes uit de moslimgemeenschap.

Voor meer informatie: Susan Baart 070 - 318 2697

Deel: ' Ad Melkert bezoekt Tilburg, Eindhoven en Den Bosch '
Lees ook