Advocaat afgebeelde man ontkent dat de kous af is


"Het AD juicht te vroeg"

HAARLEMMERMEER, 20090506 -- De advocaat van Richard Tates , Mr. J.H. Heerebout uit Nieuw Vennep, laat weten dat het AD nog niet klaar is met hem en zijn clint. De advocaat laat weten dat de kwestie dermate ernstig is dat overwogen wordt naast een klacht bij de Raad voor de Journalistiek ook aangifte te doen wegens smaad en laster. Dit kan op basis van voorwaardelijk opzet hard worden gemaakt, nu blijkt dat er voldoende signalen waren dat de foto van Richard niet die van de dader was.

Hoewel het Richard wel om (enige) genoegdoening gaat, ziet hij het ook als een meer algemeen belang dat de zucht naar sensatie en winstbejag wordt aangepakt. "Het excessief verkopen van hypotheken heeft geleid tot de kredietcrisis. Nu heeft de zucht om zoveel mogelijk kranten te verkopen geleid tot groot persoonlijk leed voor mij". Om te bewerkstelligen dat mensen en organisaties zorgvuldig blijven omgaan met anderen, moet er naar zijn mening een dieper signaal worden afgegeven. Dat kan mede door als grondslag voor een schadevergoeding de schending van zijn portetrecht te gebuiken. "Door het gebruik van mijn portret was het AD maandag volledig uitverkocht".

Voor SBS geldt, anders dan voor het AD, dat zij een balkje voor het gezicht van Richard hebben geplaatst. Ook heeft hij zijn verhaal inmiddels persoonlijk kunnen doen bij het SBS programma Hart van Nederland. Dat maakt dat jegens SBS de kous inderdaad af is. De uitzending van Hart van Nederland is donderdag om 19 uur te zien op SBS.

Zie ook:
Publicatie onjuiste foto "dader" koninginnedag via Shownieuws en AD


Deel: ' AD nog niet klaar met advocaat afgebeelde 'dader' koninginnedagdrama '
Lees ook