BMG NEDERLAND

Adema geeft exclusief concert in Paradiso

Ik wil de show weer terugbrengen in de rock n roll. Ik weet nog dat ik als puber naar bands stond te kijken en me op één of andere manier verbonden wilde voelen met de leadzanger. Ik wilde actie. Beweging! Nu sta ik zelf op het podium en ik ren me rot om iedereen in de zaal te bereiken. Vooral de kids achter in de zaal, omdat ik weet dat ze onze band dan altijd zullen blijven herinneren.

Aan het woord is Mark, Marky, Chavez, zanger van Adema. Een band afkomstig uit Bakersville, Californië, de bakermat van de nu-metal. Een nieuwe sensatie uit de regio waar ook KoRn, Orgy en Videodrome vandaan komen. Adema bracht onlangs een baanbrekend en titelloos debuutalbum uit en zag het in de Billboard Hot 100 binnenkomen op de 27e plek. De groep is vervolgens onmiddellijk op tournee gegaan om het bliksemsucces van haar album kracht bij te zetten en zal deze maand ook een concert in Nederland geven.

Grote invloed
Adema bestaat naast zanger Mark Chavez uit gitaristen Mike Ransom en Tim Fluckey, bassist Dave DeRoo en drummer Kris Kohls. Allen muzikanten die in de bloeiende muziekscene van Bakersville hun sporen al hadden verdiend voor zij Adema oprichtten. DeRoo en Fluckey kwamen uit de band Juice voort, een band die nauwe banden had met de band SexArt, waarin KoRn-zanger Jonathan Davis en Orgy-gitarist Ryan Shuck speelden. Via SexArt kennen de twee ook Adema-zanger Marky Chavez. Chavez is namelijk de halfbroer van KoRn-zanger Davis. Hij is van grote invloed op me geweest, aldus Chavez. Het beste wat hij ooit heeft kunnen doen is me vertellen dat ik nog niet goed genoeg was. Net als de rest van mijn familie, ben ik iemand die als hij iets in zijn hoofd heeft zitten, het ook meteen moet laten gebeuren. Niemand moet me dan zeggen dat het niet kan of dat ik niet goed genoeg ben. Dat hij het me zei was een grote steun en een reden om door te oefenen.

Spectaculaire live-shows
Het harde werk heeft haar vruchten afgeworpen. Nadat Adema haar eerste demo had rondgestuurd stonden alle grote platenmaatschappijen in de rij om de band te tekenen. Nadat de groep eenmaal bij Arista had getekend en enkele overweldigende live-shows had gespeeld, werd Adema gezien als dé grote Amerikaanse belofte voor 2001. Nu is er het debuutalbum wat de belofte meer dan waard maakt. De live-shows worden door de Amerikaanse fans echter nog veel spectaculairder gevonden. Op dit moment is Adema in Europa op tournee met Linkin Park. In Nederland zal de band echter alleen aantreden en het publiek een exclusief concert voorschotelen. Op 13 september staat de formatie in de bovenzaal van Paradiso. Een optreden dat, als we mogen afgaan op de reacties uit het buitenland, zal inslaan als een bom.

Deel: ' Adema geeft exclusief concert in Paradiso '
Lees ook