Ingezonden persbericht

Adobe PDF campagne valt samen met berichtgeving over ontslagen bij TPG post.

Adobe Systems signaleert substantiële toename in vraag naar Adobe Acrobat bij multinationals, banken en verzekeraars

Amsterdam, 6 juni 2002 - Adobe Systems Inc. maakt bekend dat een nieuwe advertentiecampagne in het Financieel Dagblad, de Telegraaf en de NRC toevalligerwijs samenvalt met de berichtgeving van TPG post waar door de verschuiving van 'traditionele' post naar digitale post een groot aantal banen verloren zullen gaan. De campagne "Documenten printen, faxen, posten of versturen per koerier - stuur liever een Adobe PDF", is gestart om grotere bedrijven bij wie Adobe en Adobe Acrobat nog bekend is bewust te maken van potentiële kosten- en tijdsbesparing door gebruik te maken van 'digitale post'. De berichtgeving door TPG post onderschrijft de door Adobe Systems gesignaleerde toename in vraag naar Adobe Acrobat bij multinationals, overheden, banken en verzekeraars voor het versturen en distribueren van documenten via Internet en e-mail. De reden voor het lanceren van de nieuwe campagne in landelijke dagbladen.

"Voor bedrijven is e-mail als snel en eenvoudig middel voor het versturen van berichten niet meer weg te denken. Een groot percentage van deze communicatie zou in de vorm van post nooit het licht zien en is hiermee eerder een vervanging van telefonie," zegt Roel-Jan Mouw, Marketing Manager Adobe Systems Benelux, "De echte verschuiving van traditionele post naar e-mail en Internet is te danken aan hoogwaardige elektronische documenten die de look en feel houden van papier, en op scherm en print er altijd identiek uitzien. Adobe Acrobat 5.0 en de bijbehorende Adobe PDF bestanden zijn door deze vraag uitgegroeid tot de facto standaard voor digitale documenten."

Beveiliging
De mogelijkheden van beveiliging van PDF documenten en de mogelijkheid voor het plaatsen van digitale handtekeningen zijn belangrijke factoren die het veilig en efficiënt versturen van post over het web mogelijk maken. Facturen, offertes, contracten of andere belangrijke documenten kunnen eenvoudig weg worden verstuurd naar iedere willekeurige ontvanger zonder concessies. Deze kunnen later geprint met 'natte' handtekening, of geheel elektronisch voorzien van digitale handtekening retour worden gestuurd.

Over Adobe Acrobat en Adobe PDF
Met Adobe Acrobat wordt iedereen in staat gesteld om een Portable Document Format (PDF) te creëren vanuit iedere applicatie en zelfs van papieren documenten. Adobe Acrobat maakt een identieke PDF kopie van uw document, een elektronische versie waarbij alles in een PDF document wordt bewaard en niets verloren gaat. Zo blijft de corporate identity en/of de opmaak altijd bewaart omdat lettertypes, logo's of tabellen eenvoudigweg in het PDF document worden ingesloten. De gebruiker is verzekerd dat elke Adobe PDF geopend en gelezen kan worden, precies zoals het bedoeld was. Iedereen kan elk PDF document lezen of printen, aangezien de ontvanger de Reader gratis kan downloaden. Wereldwijd heeft ruim 72% van alle werkplekken de Adobe Acrobat Reader al op de desktop geïnstalleerd staan, waarmee Adobe Acrobat en PDF de de facto wereldstandaard zijn geworden voor het uitwisselen van bestanden.

Over Adobe
Adobe Systems Incorporated (www.adobe.com) werd opgericht in 1982 en ontwerpt bekroonde software voor publicaties via netwerken, waaronder internet, drukwerk, video en draadloze en breedbandtoepassingen. Met de software van Adobe voor grafisch ontwerp, imaging, dynamische media en webdesign kunnen klanten visueel aantrekkelijke informatie creëren en beheren. Adobe is een van de grootste softwarebedrijven ter wereld, met jaarlijkse inkomsten van meer dan 1,2 miljard dollar. Het hoofdkantoor van Adobe is gevestigd in San Jose (Californië).

###

© 2002 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe, het Adobe-logo, Acrobat, Acrobat Reader, Adobe Premiere, After Effects, GoLive, Illustrator, InDesign, LiveMotion en Photoshop zijn (wettig gedeponeerde) handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Nokia is een wettig gedeponeerd handelsmerk van Nokia Corporation. Palm OS is een wettig gedeponeerd handelsmerk van Palm, Inc. Alle overige handelsmerken behoren toe aan de desbetreffende houders.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
<<06-2002 Adobe&TPG.pdf>>

Jurn Hageman
Vice President/General manager
Text100 Public Relations
Global technology Public Relations

van Diemenstraat 164-166
1013 CN Amsterdam
The Netherlands
Tel.: + 31 20 5304332
Mobile: + 31 6 51052439
E-mail: jurnh@text100.nl
URL: www.text100.nl
Voted Best PR Consultancy 2001 by the European Technology Forum

Deel: ' Adobe campagne valt samen met berichtgeving ontslagen bij TPG post '
Lees ook