Ingezonden persbericht


Dit persbericht is ook in PDF formaat verkrijgbaar

Adobe Font Folio(tm) 9.0 tijdelijk in prijs verlaagd Complete letterbibliotheek voorkomt licentieproblemen bij fontgebruik

Amsterdam, 3 augustus, 2001 - Adobe Systems Incorporated (Nasdaq: ADBE) maakt vandaag bekend dat Adobe Font Folio(tm) 9.0 en de Adobe Font Folio(tm) 9.0 upgrade de komende vier maanden in prijs worden verlaagd. Adobe Font Folio(tm) 9.0 bevat de gehele Adobe Type Library, een complete letterbibliotheek met fonts van alle bekende leveranciers. Veel bedrijven maken gebruik van verschillende fonts waarbij vaak voorbij wordt gegaan aan de vraag of deze fonts wel gelicenceerd zijn. De BSA (Business Software Alliance) publiceerde mei jongstleden cijfers die aanduiden dat 40% van alle software en fonts in Nederland nog steeds illegaal zijn. Met deze kortingsactie wil Adobe al haar klanten de mogelijkheid geven om het fontgebruik ineens te legaliseren. De actie is een vervolg op een succesvolle promotie die Adobe 2 jaar geleden met Font Folio(tm) heeft gehouden in samenwerking met het KVGO en de BNO.

Het Adobe Font Folio(tm) 9.0 pakket
Adobe Font Folio bevat de gehele Adobe Type Library, waardoor de gebruiker direct beschikt over
licenties van meer dan 2.750 fonts van Adobe, Agfa Monotype, ITC, Linotype, LetterPerfect en MvB Design. Met Adobe Font Folio(tm) 9.0 is het toegestaan de fonts permanent te downloaden naar twee uitvoerapparaten (bijvoorbeeld een printer en een beeldbelichter) en maximaal 20 werkstations. Naast de fonts uit de Adobe Type Library bevat Adobe Font Folio(tm) 9.0 een complete set tools voor fontbeheer zoals Adobe Type Manager en Adobe Type Reunion. Adobe Font Folio is te gebruiken met de voornaamste Macintosh, Windows 95, '98 en 2000 en Windows NT 4.0-programma's en netwerken, alle Adobe PostScript-printers, HP LaserJet, Dot-matrix- en inkjetprinters.

Prijzen en beschikbaarheid
De actie loopt per direct tot 30 november 2001. Het pakket en de upgrade zijn te verkrijgen bij Adobe Authorised Resellers, de Adobe Store en Adobe Direct. De richtprijs zal tijdelijk verlaagd worden van EURO 10.619,- naar EURO 7. 059,- voor het volledige Font Folio 9.0 pakket. De upgrade zal tijdelijk in prijs zakken van EURO 1.419,- naar EURO 939,- alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe Systems Incorporated (www.adobe.com, www.adobe.nl , www.adobe.be) is opgericht in 1982 en bouwt veelvuldig bekroonde software-oplossingen voor Network Publishing, inclusief web, print, video, draadloze en breedband applicaties. Haar tools op het gebied van graphic design, imaging, dynamische media en authoring stellen klanten in staat visueel rijke en betrouwbare content te creëren, managen en leveren. Het hoofdkantoor van Adobe is gevestigd in San José, Calif. , het bedrijf is de op twee na grootste PC software-organisatie in de VS, met jaarlijkse inkomsten van meer dan $1,3 miljard.

Voor meer informatie
Sanjay Korteweg
Account Manager
Text 100 Public Relations
Global High Technology Public Relations
Van Diemenstraat 164-166, 1013 CN Amsterdam
Tel: +31 20 530 4339 (direct)
Fax: +31 20 530 4331
Email: sanjayk@text100.nl
URL: http://www.text100.com

© 2001 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe, het Adobe-logo, zijn ofwel geregistreerde handelsmerken, ofwel handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Deel: ' Adobe gaat illegaal fontgebruik tegen met korting '
Lees ook