Ingezonden persbericht

Adobe presenteert met Photoshop Elements 2.0 de ideale aanvulling op de digitale camera

Krachtige nieuwe functies bieden fotografieliefhebbers een digitale donkere kamer voor het bewerken en uitwisselen van foto's

Amsterdam- 15 juli 2002 (NASDAQ: ADBE) - Adobe Systems Incorporated, de leider op het gebied van Network Publishing, kondigde vandaag Adobe® Photoshop® Elements 2.0-software aan, met nieuwe functies die het bewerkingsproces voor digitale foto's sterk vereenvoudigen. Adobe Photoshop Elements 2.0 is speciaal ontworpen voor hobbyisten en amateur-fotografen, die hun digitale foto's willen bewerken voor gebruik in drukwerk, e-mail of op het web.

Nu de verkoop van digitale camera's stijgt en de prijs van de technologie daalt, zijn fotografieliefhebbers op zoek naar nieuwe manieren om hun digitale foto's te bewerken. Volgens het rapport van NPD Intelect van april j.l. over de momenteel verkrijgbare software, verovert Photoshop Elements de leidende positie binnen de markt van mid-range software voor fotobewerking, met in de Verenigde Staten een marktaandeel van ruim 60%.

"De verwachting is dat de verkoop van digitale camera's in Noord-Amerika zal toenemen tot 18,7 miljoen in 2007. Daarbij zullen de meeste gebruikers van digitale camera's gebruik willen maken van gemakkelijke tools voor het bewerken en afdrukken van hun foto's," aldus Michelle Slaughter, analist op het gebied van digitale fotografie voor de InfoTrends Research Group. "Photoshop Elements 2.0 biedt een pakket krachtige en gemakkelijk te gebruiken functies."

De functies van Photoshop Elements 2.0 zijn sterk uitgebreid op basis van diepgaand consumentenonderzoek en feedback en bieden de gebruiker gemakkelijke toegang tot de tools die zij nodig hebben om efficiënter en creatiever met hun foto's te kunnen werken. De gebruiker kan in één enkel dialoogvenster belichtings- en kleurcorrecties uitvoeren en daarbij het origineel en de aangepaste versie naast elkaar bekijken. Door invoeren van zoekwoorden zoals "rode ogen" in de toolbar van een helpvenster krijgt de gebruiker direct toegang tot de helpbestanden en de "hoe kan ik"-recepten. De mogelijkheid om in één stap de afmeting van foto's te veranderen en de foto vervolgens toe te voegen, maakt het versturen van foto's via e-mail veel gemakkelijker. Bovendien kan de gebruiker met de nieuwe bestandsbrowser thumbnails van de afbeeldingen bekijken, sorteren en opslaan - zonder de bestanden zelf te openen.

Photoshop Elements 2.0 biedt de gebruiker superieure bewerkingsmogelijkheden met nieuwe creatieve tools voor kleurcorrectie en compositie. De functie Color Variations bevat nu ook nuttige tips en een nieuwe lay-out, waardoor de gebruiker een preview kan bekijken van real-time kleurcorrecties alvorens deze toe te passen. De nieuwe Selection Brush maskeert ongewenste delen van een foto, zodat deze nauwkeurig kunnen worden bewerkt. Nieuwe paintbrush-opties simuleren de textuur van olieverf, waterverf, houtskool, pastel en verschillende soorten schilderslinnen, waardoor de gebruiker zijn foto's een creatieve touch kan geven. Bovendien kan de gebruiker afzonderlijke frames uit videomateriaal vastleggen, die als foto's kunnen worden opgeslagen en vervolgens bewerkt en elektronisch verzonden kunnen worden.

Photoshop Elements biedt een oplossing voor de problemen bij het verzenden van meerdere foto's. De gebruiker kan nu diashows in Adobe Portable Document Format (PDF) creëren, die kunnen worden weergegeven via apparatuur die de Adobe Acrobat® Reader®-software ondersteunt. Dit zijn onder andere Palm handhelds en Pocket PC en systemen met het Windows® of Mac besturingssysteem.

Photoshop Elements 2.0 ondersteunt de gangbare besturingssystemen, inclusief Windows XP en Mac OS X.

Prijzen en verkrijgbaarheid
Naar verwachting is Adobe Photoshop Elements 2.0 in het derde kwartaal van 2002 verkrijgbaar in de Verenigde Staten, Canada en Europa. De verwachte verkoopprijs bedraagt US$ 99 voor alle platforms. Geregistreerde gebruikers van Adobe Photoshop Elements 1.0, Photoshop LE, PhotoDeluxe® en bepaalde softwareproducten voor digitale beeldbewerking komen in aanmerking voor een mail-in korting van US$ 30. Photoshop Elements is verkrijgbaar via Adobe.com en de detailhandel, inclusief Best Buy, B&H Photo, Circuit City, CompUSA, Fry's Electronics, J&R Music en Computer World, MicroCenter, Office Max, Office Depot en Staples. Informatie over de andere taalversies en het beleid in verband met prijzen, upgraden en ondersteuning in andere landen is beschikbaar via www.adobe.com.

Over Adobe
Adobe Systems Incorporated (www.adobe.com) werd opgericht in 1982 en ontwerpt bekroonde software voor publicaties via netwerken, waaronder internet, drukwerk, video en draadloze en breedbandtoepassingen. Met de software van Adobe voor grafisch ontwerp, imaging, dynamische media en webdesign kunnen klanten visueel aantrekkelijke informatie creëren en beheren. Adobe is een van de grootste softwarebedrijven ter wereld, met jaarlijkse inkomsten van meer dan 1,2 miljard dollar. Het hoofdkantoor van Adobe is gevestigd in San Jose (Californië).

###

© 2002 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe, het Adobe-logo, Acrobat, Acrobat Reader, Adobe Premiere, After Effects, GoLive, Illustrator, InDesign, LiveMotion en Photoshop zijn (wettig gedeponeerde) handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Nokia is een wettig gedeponeerd handelsmerk van Nokia Corporation. Palm OS is een wettig gedeponeerd handelsmerk van Palm, Inc. Alle overige handelsmerken behoren toe aan de desbetreffende houders.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Jurn Hageman
Vice President/General manager
Text100 Public Relations
Global technology Public Relations

van Diemenstraat 164-166
1013 CN Amsterdam
The Netherlands
Tel.: + 31 20 5304332
Mobile: + 31 6 51052439
E-mail: jurnh@text100.nl
URL: www.text100.nl
Voted Best PR Consultancy 2001 by the European Technology Forum

Deel: ' Adobe presenteert met Photoshop Elements 2.0 de ideale aanvulling op.. '
Lees ook