Adrian Sitaru en Konstantina Kotzamani te gast op Go Short 2016

PERSBERICHT

23 november 2015

Adrian Sitaru en Konstantina Kotzamani te gast op Go Short 2016

Achtste editie van de New Arrivals: Go Short Campus

Van 5 tot en met 10 april 2016 vindt voor de achtste keer de New Arrivals: Go Short Campus plaats. Twintig studenten en afgestudeerden krijgen de kans om deel te nemen aan een interessant campusprogramma tijdens Go Short – International Short Film Festival Nijmegen. De hoofdgasten van de campus van 2016 zijn de Locarno & Berlinale winnaar Adrian Sitaru (Waves, Hooked, The Cage) en de Europese Film Awards genomineerde Konstantina Kotzamani (Washingtonia). Beide gasten coachen en trainen de studenten tijdens de campus. Overigens wordt er tijdens Go Short ook een retrospectief vertoond van Adrian Sitaru.

New Arrivals: Go Short Campus

De New Arrivals: Go Short Campus brengt beginnende filmmakers en ervaren filmprofessionals samen en biedt een uniek programma met de focus op het overbruggen van het gat tussen het verlaten van de filmschool en het betreden van de professionele filmwereld. Het programma is gevuld met masterclasses, lezingen, workshops en paneldiscussies door gerenommeerde namen uit de filmindustrie waaronder de Roemeense filmmaker Adrian Sitaru en de Griekse filmmaakster Konstantina Kotzamani.

Door deel te nemen aan de campus krijgen de jonge filmmakers praktisch inzetbare kennis over alle onderwerpen die belangrijk worden na het verlaten van de filmschool. Niet alleen zorgt de campus voor een kans om invloedrijke mensen uit het veld te ontmoeten, ook zal er tijd zijn om het festival te bezoeken, films te kijken en netwerkbijeenkomsten bij te wonen.

Adrian Sitaru

Roemeen Adrian Sitaru (1971) woont en werkt in Boekarest. Na een afgeronde studie Computerwetenschap, studeerde Sitaru in 2003 af als filmproducent. In 2007 werd zijn werk voor de korte film Waves beloond met de Golden Leopard of Tomorrow tijdens het Locarno Film Festival. Maar de maker focust zich niet enkel op het genre van de korte film, in 2008 debuteerde hij met zijn feature film Hooked tijdens het Venice Day Film Festival. Sinds deze première krijgen zijn films internationale erkenning door festivals zoals Chicago, Sundance, Berlinale en Sarajevo.

Konstantina Kotzamani

Konstantina Kotzamani (1983, Griekenland) begon, net zoals Adrian Sitaru, in eerste instantie niet als filmproducent. Na een studie Pharmacy veranderde ze van richting en rondde in april 2015 haar filmstudie af. Kotzamani is nog maar net klaar, maar nam nu al deel aan de talentcampussen van Berlijn en Sarajevo. Haar korte films werden geselecteerd door verschillende internationale filmfestivals en wonnen meerdere awards. Washingtonia, eerder vertoond op Go Short 2015, is inmiddels genomineerd voor de European Film Academy Short Film Award 2015.

Breng jonge Europese filmmakers op de hoogte van de New Arrivals: Go Short Campus! Aanmelden voor de campus kan tot 11 januari 2016. Meer informatie is te vinden op goshort.nl/campus.

The New Arrivals: Go short Campus is een onderdeel van Go Short – International Short Film Festival Nijmegen. Go Short is hét kortefilmfestival van Nederland. In vijf festivaldagen worden de beste recente korte films van Europa vertoond, en worden de Go Short Awards uitgereikt. De achtste editie van Go Short vindt plaats van 6 tot en met 10 april 2016. Meer informatie op www.goshort.nl

Deel: ' Adrian Sitaru en Konstantina Kotzamani te gast op Go Short 2016 '


Lees ook