Aduro BioTech voltooit Serie B financiering van $19,25 miljoen

BERKELEY, Californië (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20110420 --

Aduro BioTech, een bedrijf op het gebied van klinische-fase immunotherapie, heeft vandaag bekendgemaakt dat het haar Serie B aandelenfinanciering vanuit een combinatie van bestaande investeerders en Morningside Ventures heeft voltooid, waarmee het totale zekergestelde kapitaal in deze ronde $19,25 miljoen bedraagt. Daarnaast is Mw. Stephanie O’Brien, die Morningside vertegenwoordigt, toegetreden tot de Raad van Bestuur van Aduro.

“Deze nieuwe financieringsronde stelt ons in staat ons belangrijkste kankervaccin, CRS-207, verder te ontwikkelen in een Fase 2 klinische trial voor alvleesklierkanker”, aldus Stephen Isaacs, voorzitter en chief executive officer van Aduro. “Bovendien zullen deze fondsen de initiële klinische ontwikkeling van CRS-207 voor andere indicaties en de preklinische ontwikkeling van therapeutische vaccins voor prostaatkanker en melanomen, maar ook van profylactische vaccins voor malaria en tularemie, ondersteunen.”

Aduro meldde eerder resultaten uit een Fase 1 klinische trial voor CRS-207 van 17 patiënten met kanker in een gevorderd stadium, met een levensverwachting van slechts 3 tot 5 maanden. Zes van de 17 patiënten leefden nog 15 maanden of langer na het ontvangen van de eerste dosis van het vaccin.

Mevrouw O’Brien heeft uitvoerige ervaring in het werken met biowetenschappelijke en technische bedrijven die worden ondersteund door risicokapitaal. Zij richt zich op startende bedrijven en werkt samen met chief executive officers aan het samenstellen van het managementteam en het ontwikkelen van ondernemingsplannen. Momenteel is zij lid van de Raad van Bestuur van verschillende naamloze vennootschappen. Zij heeft haar Artium Baccalaureus, cum laude, behaald aan Harvard College en haar Jurum Doctor aan de New York University School of Law.

“Morningside is blij zich te kunnen voegen bij de huidige investeerders van Aduro in het ondersteunen van het bedrijf nu het haar belangrijkste verbinding naar de Fase 2 klinische trials leidt”, aldus Mw. O’Brien. “Aduro ontwikkelt een nieuwe-generatie platformtechnologie binnen het zich snel ontwikkelende veld van immunotherapie voor kanker. Hoewel de belangrijkste toepassing alvleesklierkanker is, heeft het platform een breed bereik voor mogelijke toepassingen.”

Over Aduro BioTech

Aduro BioTech is een bedrijf op het gebied van klinische-fase immunotherapie met een platformtechnologie voor therapeutische en profylactische vaccins voor kanker en infectieziekten. Het platform van verdunde en doelgerichte vaccins gebaseerd op Listeria monocytogenes is reeds negen jaar in ontwikkeling en is door meer dan 20 belangrijke publicaties gevalideerd en ontvangt meer dan $20 miljoen aan federale en particuliere steun in de vorm van subsidies en contracten. De belangrijkste therapie van het bedrijf, CRS-207, bevindt zich in de klinische ontwikkeling voor de behandeling van mesotheline-producerende tumoren, waaronder alvleesklierkanker en niet-kleincellige longkanker, en heeft Fase 1 afgerond.

Over Morningside

Morningside is een gediversifieerde investeringsgroep die in 1986 is opgericht door de Chan-familie uit Hongkong. Het bedrijf is voornamelijk betrokken bij investeringen met particulier vermogen en risicokapitaal. De groep heeft investeringen lopen in Noord-Amerika, Europa, de regio Azië-Pacific en, sinds 1992, op het vasteland van China. Morningside is een actieve investeerder in startende biowetenschappelijke bedrijven die zijn opgericht rond nieuwe technologieën die in hoge mate vernieuwend zijn ten opzichte van bestaande technologieën. Meer informatie is beschikbaar via www.morningside.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Aduro BioTech
Nancy Kaplan, 510-848-4400 ext. 101
nkaplan@adurobiotech.com

www.adurobiotech.com

Deel: ' Aduro BioTech voltooit Serie B financiering van $19,25 miljoen '
Lees ook