Heemstede, 31 mei 1999 - Advance Technology introduceert twee nieuwe VX3100 is platter dan gebruikelijk, terwijl de VX5100 kleiner is. De het type zelf kiezen: Intel Celeron-processors tot 433 MHz, of Intel Pentium II-processors tot 433 MHz. De nieuwe Advance-notebooks leveren hoge prestaties en zijn te gebruiken voor vrijwel alle toepassingen die de gebruiker gewend is van een desktop-PC.

Mobile Module-concept.
Dit concept maakt het mogelijk om de aanwezige processor eenvoudig te vervangen door een nieuwe, snellere processor. Dit betekent dat gebruikers van de VX3100 en VX5100 probleemloos en snel kunnen upgraden naar de snelste Intel-processors zodra die beschikbaar komen. De VX3100-notebooks worden momenteel geleverd met Intel Pentium II-processors tot 433 MHz, of Intel Celeron-processors tot 433 MHz. De VX5100 kan op dit moment worden uitgerust met Intel Celeron-processors tot 433 MHz.

De 2,5" Ultra DMA harde schijf kan bijvoorbeeld vervangen worden door een exemplaar met een grotere capaciteit (tot 10 GB) en de 3,5" floppy disk drive is verwisselbaar met een LS-120MB SuperDiskdrive. Bij de VX3100 past op de plek van de floppy drive tevens een extra batterij, waarmee de gebruiksduur verdubbeld kan worden. Bovendien kan de capaciteit van het werkgeheugen naar keuze worden aangepast. De gebruiker beschikt over een minimale capaciteit van 32 MB SDRAM en kan deze uitbreiden tot maximaal 256 MB SDRAM.

De VX-notebooks beschikken over ruime aansluitmogelijkheden voor randapparatuur, onder andere via een infrarood-poort, USB-poort (één op de VX3100 en twee op de VX5100), twee type II PCMCIA slots (of desgewenst één type III op de VX3100), gecombineerde PS/2-connector voor een extern toetsenbord en muis, in- en uitgangen voor microfoon en externe geluidsbronnen en een aansluiting voor een portreplicator. Een 56K fax-modemkaart behoort tot de opties bij de VX3100 en de VX5100 kan worden voorzien van een interne 56K fax-modemmodule.

De 24 speed CD-ROM speler is in beide modellen te vervangen door een DVD-ROM speler. De CD-ROM speler kan, in combinatie met het Soundblaster Pro-compatibel 16-bits stereo audiosysteem en de ingebouwde speakers, ook onderweg gebruikt worden voor het beluisteren van audio-CD's. Beide notebooks zijn voorzien van een actief matrix TFT XGA-kleurenscherm, dat scherpe en contrastrijke beelden biedt. De VX5100 beschikt over een scherm van 12,1" en de VX3100 kan worden uitgerust met, naar keuze, een 13,3" of 14,1" beeldscherm. Beide modellen beschikken over 4MB videogeheugen en ondersteunen Zoomed Video- en Cardbus. De VX5100 is voorzien van S3 64-bits 33 MHz, PCI 2d/3D grafische processor en AGP-busmaster. De VX3100 beschikt over ATI 3D Rage LT Pro en een dual speed AGP-busmaster.

Met behulp van een S-videopoort kunnen de notebooks direct op een videorecorder of televisie worden aangesloten. Tevens kunnen deze notebooks gelijktijdig gebruikmaken van twee schermen: het eigen TFT XGA-kleurenscherm en een externe SVGA-monitor met een resolutie tot maximaal 1280x1024 pixels. MPEG-II voor digitale video wordt softwarematig ondersteund.

Advance Technology bv
Advance Technology is gespecialiseerd in producten voor communicatie, mobiliteit en connectiviteit. Advance Technology beschikt over een zeer breed eigen assortiment mobiele computers en is tevens distributeur van Mitsubishi-computers. Dit persbericht en andere persinformatie van Advance Technology kunt u ook vinden op de Advance Technology website. Deze is te vinden op http://www.advance-computers.nl.

Deel: ' Advance breidt VX-serie uit met slanke en kleine notebooks '
Lees ook