Advance introduceert nieuwe mini-notebook PC met volwaardig toetsenbord

Heemstede, 20 januari 1999 - Advance introduceert de nieuwe QX400 mini-notebook PC, die ondanks zijn bescheiden afmetingen dezelfde functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid biedt als een desktop-PC. De Advance QX400 is half zo groot als een standaard notebook (280 x 173 mm) en beschikt over een XGA TFT-kleurenscherm, een volwaardig toetsenbord en alle standaard aansluitingen, waaronder parallel, serieel en USB (Universal Serial Bus). De QX400 is tevens geheel voorbereid op het nieuwe millennium.

De nieuwe mini-notebook QX400 van Advance is een uitbreiding op de bestaande gebruikers die veel onderweg zijn en daarbij de behoefte hebben aan een kleine maar volwaardige PC. De mini-notebooks van Advance vormen een betaalbaar en aantrekkelijk alternatief voor de op Microsoft Windows CE gebaseerde elektronische organizers. Omdat de QX400 mini-notebook wordt geleverd met het besturingssysteem Microsoft Windows 98, kunnen alle bekende toepassingen hierop gebruikt worden en is de functionaliteit veel uitgebreider dan die van een organizer.

Daarnaast beschikt de QX400 - ondanks de kleine afmetingen - over een volwaardig, multifunctioneel Windows-toetsenbord en een 10,4" XGA TFT-kleurenscherm met een resolutie van 1024x600. Standaard is de QX400 uitgerust met een Intel Mobile Pentium processor 266 MHz met MMX-technologie, 32 MB RAM (uitbreidbaar tot 64 MB), een verwisselbare harddisk met een capaciteit van 3,2 of 4,3 GB en een 56K6 fax/modem.

Vrijwel alle standaard randapparaten kunnen direct op de QX400 worden aangesloten. De bijgeleverde externe cd-rom speler wordt met behulp van een Type II PCMCIA/PC Card-slot gekoppeld, terwijl de externe floppy disk drive via de parallelle poort werkt. Deze fungeert tevens als 'port replicator', waarop verschillende andere randapparaten kunnen worden aangesloten. Verder beschikt deze mini-notebook over een seriële poort, een infrarood-poort met IrDA/FIR-ondersteuning, een USB-poort, audio in- en uitgangen, een aansluiting voor een externe monitor en PS/2-poort voor een muis of extern toetsenbord.

De Advance QX400 mini-notebook past gemakkelijk in een attachékoffer en weegt slechts 1,58 kilogram. Speciaal voor deze notebook levert Advance Technology een koffertje waarin de QX400 en een printer zodanig zijn ingebouwd dat zowel de notebook als de printer tijdens het werken niet uit de koffer gehaald hoeven te worden. Met de oplaadbare Ni-MH-accu kan ruim twee uur achtereen gewerkt worden. De mini-notebook beschikt tevens standaard over een Yamaha 715 audiosysteem (SoundBlaster Pro-compatibel), met ingebouwde speaker en microfoon.

Prijs
De Advance QX/400 is verkrijgbaar vanaf f 4.690,00 exclusief BTW.

Advance Technology bv
Advance Technology is gespecialiseerd in producten voor communicatie, mobiliteit en connectiviteit. Advance Technology beschikt over een zeer breed eigen assortiment mobiele computers en is tevens distributeur van Mitsubishi-computers. Dit persbericht en andere persinformatie van Advance Technology kunt u ook vinden op de Advance Technology website. Deze is sinds kort te vinden op het nieuwe adres http://www.advance-computers.nl.

Deel: ' Advance introduceert nieuwe mini-notebook PC '
Lees ook