Advance Technology bv levert nieuwe versies en producten in de reeks spraakherkenningssoftware van Dragon Systems.

Heemstede,15 januari 1999 - Advance Technology bv brengt in Nederland een serie nieuwe versies en pakketten op de markt in de reeks spraakherkenningssoftware van Dragon Systems. De software van Dragon bestaat naast een algemeen pakket voor spraakherkenning ook uit een pakket voor de ontwikkeling van andere applicaties waarin spraakherkenning wordt gebruikt. Daarnaast is er een pakket voor spraakherkenning specifiek voor de jeugd (Teens) als ook een memorecorder voor spraakherkenning.

Van het bekendste pakket in deze reeks, Dragon NaturallySpeaking, is versie 3.0 Preferred Edition (Engelse versie) nu verkrijgbaar. Deze versie biedt een ongeëvenaard hoge accuratesse bij het herkennen van gesproken woord en de mogelijkheid om in de meeste Windows-applicaties tekst te kunnen inspreken. Verder is de nieuwe versie vergaand geïntegreerd met de huidige tekstverwerkers en is de verwerking van natuurlijke taal verder verbeterd met behulp van de "BestMatch"-technologie. De Nederlandse versie zal dit jaar op de Nederlandse markt verschijnen.

Dragon NaturallySpeaking Developer Suite

De Dragon NaturallySpeaking Developer Suite biedt software-ontwikkelaars alles wat zij nodig hebben om op basis van de NaturallySpeaking-technologie applicaties te bouwen die spraakherkenning ondersteunen. Naast een versie van NaturallySpeaking Professional bevat deze suite een NaturallySpeaking gebaseerd op de SAPI-specificatie van Microsoft. Voor het ontwikkelen van eigen woordenlijsten die bij deze applicaties kunnen worden gebruikt bevat de bundel de NaturalVoc Tool. De Developer Suite maakt rechtstreekse integratie mogelijk met de broncode van de applicatie, wat real-time spraakherkenning mogelijk maakt. De geavanceerde afhandeling van de herkenningsgrammatica maakt het mogelijk dat de applicatie op dynamische wijze een bepaalde grammatica kan activeren of deactiveren teneinde de accuratesse van de herkenning te optimaliseren.

Dragon Naturally Speaking Mobile

Dragon Naturally Speaking Mobile bestaat onder andere uit een ergonomische digitale dictafoon die op een PC kan worden aangesloten om de ingesproken woorden in tekst om te zetten.Deze NaturallyMobile kan tot 40 minuten spraak opnemen en met behulp van geheugenkaarten is de opslagcapaciteit uit te breiden. Met behulp van meegeleverde software is de digitale spraak naar een PC over te zetten, waar spraakherkenning plaatsvindt met behulp van eveneens meegeleverde NaturallySpeaking Preferred. Dragon levert verder twee gespecialiseerde pakketten van Naturally Speaking Mobile, een versie met een juridische woordenlijst (Mobile Legal Suite) en een versie met een medische woordenlijst (Mobile Medical Suite). Bij deze twee pakketten wordt voor de opname een Sony MZ-R50 MiniDisc recorder gebruikt.

Systeemeisen voor de pakketten:
Aanbevolen: IBM-compatibele PC met 200MHz Pentium-processor, Windows 95, Windows NT 4.0 of Windows 98, 64MB geheugen (aanbevolen) met 16MB extra indien tegelijk gebruik wordt gemaakt van Corel WordPerfect 8 of Microsoft Word 97. Minimaal 200MB vrije ruimte op de harde schijf (aanbevolen 240Mb). Een door Dragon Systems gecertificeerde 16 bits geluidskaart of equivalent.

Advance Technology bv
Advance Technology bv is gespecialiseerd in producten voor communicatie, mobiliteit en connectiviteit. Advance Technology bv beschikt over een zeer breed eigen assortiment mobiele computers en is tevens distributeur van Mitsubishi-computers. Dit persbericht en andere persinformatie van Advance Technology bv kunt u ook vinden op de Advance Technology website. Deze is sinds kort te vinden op het nieuwe adres http://www.advance-computers.nl.

Deel: ' Advance Technology levert spraakherkenning Dragon Systems '
Lees ook