Persberichten - 13/02/2003

Adventist Health Systems divisie in Florida kiest voor Agfas digitale beeldvormingstechnologie

San Diego, 13 februari, 2003 De divisie van Adventist Health System (AHS) in Florida (USA) en Agfa's HealthCare business group hebben een meerjarig contract ter waarde van 30 miljoen US dollar getekend voor de overschakeling en verbetering van het analoge radiologiesysteem in Florida naar een digitaa systeem bestaande uit Agfas digitale netwerk IMPAX® en het Agfa Diagnostic Center voor computed radiography.

Na een voorbereidende studie in de instelling Florida Hospital Celebration Health, waar de digitale systemen werden geanalyseerd, gaf het management van de divisie in Florida zijn goedkeuring voor een doorgedreven invoering van digitale beeld- en informatiebeheersystemen in meer dan 20 AHS afdelingen, waaronder ziekenhuizen en gedecentrliseerde patiëntencentra. Dit alles word gerealiseerd met één infrastructuur die toelaat om, waar nodig, de medische beelden en informatie in heel de organisatie beschikbaar te maken.

De overeenkomst zal de 17 AHS afdelingen voorzien van de nieuwste review software van Agfa. Eens het project is agferond zal het systeem volledig digitaal zijn wat een verbeterde performantie en archivering zal moegelijk maken. De nieuwe software omvat Agfas IMPAX® v4 en het ADC Compact computed radiography systeem voor meer gebruiksefficiëntie.

De installatie is een maand geleden gestart en is nu reeds operationeel en wordt met veel succes gebruikt in negen van de 17 afdelingen zegt J. Brian Paradis, Executive Vice President en Chief Financial Officer van het ziekenhuis in Florida en CFO van de Florida-divisie van Adventist Health System. Wanneer alle 17 afdelingen aangesloten zijn, zullen we in staat zijn om sneller beelden tussen onze kleinere campussen en onze hoofdcentra in Orlando te verzenden. Een centraal PACS leesstation zal ons bovendien in staat stellen om een avond- en weekenddienstverlening aan de afgelegen ziekenhuizen aan te bieden. Samengevat : onze manier van werken zal er sterk op vooruitgaan dankzij deze nieuwe software, besluit Paradis.

About Adventist Health Systems Adventist Health System (AHS) is het grootste, protestantse non-profit gezondheidszorgsysteem in de Verenigde Staten. Adventist Health System bedient momenteel 38 ziekenhuizen met tezamen meer dan 6,300 bedden, 24 uitgebreide dienstencentra en meer dan 20 kleinere eenheden voor thuisverzorging, medische uitrusting en infuuseenheden in 10 staten en Puerto Rico. Adventist Health System stelt meer dan 40,000 mensen en ongeveer 7000 medici te werk.

Over Agfa
De Agfa-Gevaert Groep is een van 's werelds toonaangevende bedrijven in beeldvorming. Agfa ontwikkelt, produceert en verkoopt analoge en digitale systemen, in hoofdzaak bestemd voor de grafische industrie, de gezondheidszorg, non-destructive testing, micrografie en cinefilm, en consumer imaging.

Agfa heeft zijn hoofdkwartier in Mortsel / België. De onderneming is actief in 40 landen en heeft 120 agenten doorheen de wereld. Samen hebben zij in 2001 een omzet van 4,911 miljard euro tot stand gebracht.
Meer informatie over Agfa en zijn producten vindt u op: www.agfa.com.

Bron: Agfa
Provider: Euronext Brussels

Deel: ' Adventist Health Systems divisie in Florida kiest voor Agfas digital.. '
Lees ook