Felbegeerde lessen worden realiteit voor 15-jarig schaaktalent


Sponsorovereenkomst helpt Anna-Maja Kazarian vooruit

Amstelveen, 20151205 -- De vrolijke Anna-Maja Kazarian kan dankzij een sponsorovereenkomst met advocatenkantoor Eisenmann & Ravestijn uit Amstelveen werken aan een internationale doorbraak. De 15-jarige wil graag beroepsschaakster en grootmeester worden, maar weet dat ze zonder training het gewenste niveau niet binnen één tot twee jaar zal kunnen bereiken. Zij zocht een sponsor en heeft deze gevonden.

Op eigen kracht werd Anna-Maja in september in Kroatië Europees kampioen in de categorie meisjes t/m 16 jaar. Ze deed dat zonder een wedstrijd te verliezen. Eerder behaalde ze al acht keer de titel van Nederlands kampioen in de categorie jeugd (t/m 20 jaar) en daarnaast 17 keer de titel Nederlands kampioen in de categorie meisjes.

Anna-Maja kwam onlangs landelijk in het nieuws toen ze in het programma RTL Late Night vertelde dat ze al schakend met haar opa dit niveau had bereikt, maar inmiddels wel lessen wilde krijgen om zich verder te kunnen doorontwikkelen en toe te werken naar de titel van grootmeester. Presentator Humberto Tan riep sponsors op om de dure lessen mogelijk te maken. (Het fragment is te zien op: https://www.youtube.com/watch?v=UC0dJ9Hk_LA )

Advocaat en schaakfan Ronnie Eisenmann hoefde niet lang na te denken om Anna-Maja en haar ouders uit te nodigen voor een gesprek en haar een jaar lang alle lessen aan te bieden die zij nodig heeft. Het leidde tot een sponsorovereenkomst die op woensdag 3 december 2015 op het kantoor van Eisenmann & Ravestijn in Amstelveen werd ondertekend.  Het komende jaar betaalt het kantoor al Anna-Maja’s lessen en opleidingskosten. Eisenmann ondersteunt met zijn kantoor al enkele jaren de ontwikkeling van jong talent. “We zijn allemaal erg onder de indruk van Anna-Maja’s drive, maar zeker ook haar open persoonlijkheid. We zijn blij dat we kunnen bijdragen om haar talent te helpen ontwikkelen en zo haar ambities waar te helpen maken”.

Anna-Maja bereidt zich nu voor op het wereldkampioenschap voor de jeugd dat volgend jaar in Griekenland wordt gehouden. 


Deel: ' Advocaten sponsoren felbegeerde lessen 15-jarig schaaktalent '
Lees ook