Persbericht Amsterdam Exchanges


19 Jan 1999 AEX-Optiebeurs introduceert nieuwe euro/dollaropties en
-futures

Op woensdag 20 januari 1999 zal de AEX-Optiebeurs nieuwe euro/dollaropties en -futures introduceren naast de huidige dollar/euro-opties en -futures. Hiermee sluit de AEX-Optiebeurs aan op de internationale valutahandel, die na de invoering van de euro is overgegaan op een wisselkoersnotatie waarbij de waarde van de euro wordt uitgedrukt in vreemde valuta. Dankzij de introductie van de nieuwe producten kunnen beleggers, ongeacht de door hen gebruikte wisselkoersnotatie, valutaopties- en futures verhandelen op de AEX-Optiebeurs.

De nieuwe euro/dollaroptie (handelssysmbool EDX) heeft als onderliggende waarde s 10.000. Gestart zal worden met de expiratiemaanden februari, maart, april, juni, september en december. De uitoefenprijzen van de EDX zijn: $112,50, $115, $117,50 en $120.

De nieuwe euro/dollarfuture (FED) heeft als onderliggende waarde s 20.000. De prijsvorming vindt plaats in US dollars. Ook hier zal gestart worden met de afloopmaanden februari, maart, april, juni, september en december.

© Amsterdam Exchanges / Pers & Public Affairs

Deel: ' AEX-Optiebeurs nieuwe euro/dollaropties en -futures '
Lees ook