expostbus51


MINISTERIE DEF

https://www.mindef.nl

MINDEF:Nederlandse militairen in Bosnië afgelost

DV/PB117/99 Den Haag, 28 oktober 1999

In totaal duizend Nederlandse militairen, die op dit moment deel uitmaken van de 'Stabilization Force' (SFOR-6) in Bosnië-Herzegowina, worden de komende weken afgelost. De militairen, voor een groot deel afkomstig van 12 Infanteriebataljon Luchtmobiel uit Schaarsbergen, hebben bij terugkeer een uitzending van zes maanden achter de rug. Als aflossing vertrekt maandag
(1 november) een eerste groep van 140 militairen vanaf Vliegveld Eindhoven naar Bosnië. De kern van het nieuwe Nederlandse contingent (SFOR-7) wordt gevormd door 13 Infanteriebataljon Luchtmobiel uit Assen. Daarnaast betreft het onder meer kleinere eenheden van de genie, cavalerie en geneeskundige- en logistieke eenheden uit het gehele land. Op 10 november zal de laatste groep militairen naar het inzetgebied vertrekken.

Het nieuwe Nederlandse contingent in Bosnië zal worden geleid door kolonel R. H. Sandee. Hij lost in deze functie kolonel L. Noordzij af. Luitenant-kolonel M. Bastin volgt luitenant-kolonel M.J.H.M. van Uhm op als commandant van het Infanteriebataljon.

Zoekwoorden:

Deel: ' Aflossing Nederlandse militairen in Bosnië '
Lees ook