Afrolijk zet Afrika en de Afrowereld in de schijnwerpers


Nieuwe uitgaansavond voor het eerst in De Melkweg

AMSTERDAM, 20161128 -- Op zaterdag 17 december strijkt de nieuwe film- en clubavond Afrolijk voor de eerste keer neer in De Melkweg Amsterdam. De avond begint in de Cinema met de Nederlandse première van Afripedia, een docuserie over de nieuwe generatie Afrikaanse creatieve talenten. Daarna nemen de DJ’s van Rituals, de nieuwe tak van Afrolosjes, de avond rond middernacht in Upstairs over met de beste Afro tracks, van Afro house en beat tot baile funk en trap. Interludes van DJ Moos, designs van Afriek en een live performance van de AfroMixChicks maken deze tweede editie van Afrolijk compleet.

AFROLIJK #2 LINE-UP

DATUM:           Zaterdag 17 december

TIJDEN:           21.00-05.00 | doors open: 21.00 | start film: 21.30 | start party: 00.00

VENUE:           De Melkweg (Lijnbaansgracht 234A, 1017 PH Amsterdam)

HOST:             Emma Lesuis (journalist en theater- en filmmaker)

INTERLUDES:  DJ Moos (oprichter van Global Grooves)

ART:                 Afriek

FILM:                Afripedia (Ghana, Senegal, Angola, 84 min, 2014)

DANCE (LIVE):  AfroMix

PARTY:            Rituals by Afrolosjes (Afro house, afro dub, afro beats, baile funk, trap, etc.)

MEER INFO:     www.facebook.com/events/326144041100660

TICKETS:          €15 Film + party | €10 Film only | €10 Party only

https://bit.ly/afrolijk2 of op de avond zelf aan de deur (tot de voorraad strekt)

Zie ook: www.melkweg.nl/nl/agenda/afrolijk-17-12-2016/ 

[Afrolijk zet Afrika en de Afrowereld in de schijnwerpers]


FOOD & ART (ALL NITE LONG)

Vanaf 21.00 uur kun je genieten van de lekkerste hapjes en de coolste (en zeldzaamste!) Afrikaanse tunes van DJ Moos, oprichter van Global Grooves. Tevens presenteert het jonge Nederlandse modelabel Afriek, producent van blazers en andere toffe handgemaakte designkleding uit Rwanda, de hele avond hun nieuwste collectie.

FILM (DOORS OPEN: 21.00, START: 21.30)

Om 21.30 uur vertonen we, na een intro van onze host Emma Lesuis, de exclusieve en eenmalige Nederlandse première van Afripedia (2014), een 5-delige documentaireserie geproduceerd door het Zweedse Afro-collectief Stocktown. Elke aflevering richt zich op een groep jonge kunstenaars en creatives in een ander Afrikaans land. Deze avond vertonen wij drie Afripedia afleveringen, die over Ghana, Senegal en Angola, drie hotspots van Afrikaanse culturele productie. Maak kennis met de uitgesproken muzikanten en straatartiesten (inclusief BMX stunters) in Ghana, de baanbrekende ontwerpers, fotografen en dansers in Senegal en de ontketende kudoro-revolutie in Angola!

‘When Africa is changing, when the world is changing and the perspective is shifting, the image of Africa and Africans needs to change too. Afripedia is promoting and collaborating with a new generation of storytellers leading the way. A source for art, design, videos, photography, fashion, visual arts, music and contemporary culture from the African continent and African creatives working all over the world, Afripedia is a platform and future forum for African creatives worldwide. Welcome to creativity, welcome to Afripedia.’

Teddy Goitom, oprichter van Stocktown en regisseur van Afripedia

PARTY (DOORS OPEN: 23.30, START AFROLOSJES: 00.00)

Na de film gaan we in Upstairs verder met een funky Afro party. Eerst zal DJ Moos nog een van zijn groovy interludes verzorgen. Daarna, zo rond middernacht, nemen de DJ’s van Rituals het over om weer de pannen van het dak te draaien, van afro house, dub en beats tot baila funk, trap en grime. Rituals is de nieuwe tak van Afrolosjes, de populaire Afro movement en clubavond in Amsterdam (Air). ‘For the people who are wondering what Africa sounds like, come to Rituals and be part of the journey.’ Tussendoor komen de AfroMiXChicks onder leiding van Avalon Brown op onze party langs voor een explosief Afrikaans dansoptreden. Als je tot die tijd nog stilstond (wat natuurlijk eigenlijk niet kan), dan zorgen de AfroMixChicks er ongetwijfeld voor dat je binnen mum van tijd op de dansvloer staat!       

AFRO HOUSE * AFRO DUB * AFRO BEATS * HIP HOP * LATIN HOUSE * COUPE DECALE * BAILA FUNK * TRAP * ZOUK * GRIME

Wil je tussen het dansen door even zitten, chillen, uitrusten, lounchen of bijkomen? Neem dan een kijkje in de Cinema, waar we achtereenvolgens Welcome to the Smiling Coast (2016) en Art Connect (2014) laten draaien, twee toffe docu’s over de creativiteit van jongeren in respectievelijk Gambia en Trinidad & Tobago.

Afrolijk, een samenwerking tussen Caribbean Creativity, Gasten in je Gezicht, Afrovibes en Afrolosjes, is dé nieuwe uitgaansavond voor de Afrikaanse en Afro-minded gemeenschap in Nederland. Elke editie staat film, muziek, food en art uit de Afro-wereld centraal. Afro staat hier uiteraard voor Afrika en de Afrikaanse diaspora, maar ook voor diversity, creativity en community, en dat allemaal urban en funky, en zowel up-beat als laid-back. Welcome to Afro joy, passion and creativity, welkom op Afrolijk!

De tweede editie van Afrolijk geldt tevens als de afterparty van Afrovibes, het jaarlijkse festival van hedendaags Afrikaans theater, dans en muziek uit Afrika dat onlangs in oktober plaatsvond.


Deel: ' Afrolijk zet Afrika en de Afrowereld in de schijnwerpers '
Lees ook