afsluiting schellinkhouterdijk

het ziet ernaar uit dat het deel van de schellinkhouterdijk tussen het dierenasiel en de kruising schelphoek/protonweg hoorn-80 binnenkort gesloten wordt voor doorgaand autoverkeer. de maatregel is nodig om een veiliger route te crekren voor de vele fietsers die van de dijk gebruik maken. de afsluiting - in de vorm van een autobloc- komt net achter het dierentehuis. bij de kruising met de afrit naar de protonweg en de schelphoek komt een inrijverbod voor autoverkeer op de dijk richting binnenstad.

hoorn heeft geruime tijd geleden met de gemeente venhuizen afgesproken om samen tot een oplossing te komen. de tot nu toe aangebrachte snelheidsremmende maatregelen (versmallingen, drempel) hebben onvoldoende effect. er zijn vier alternatieven bekeken, waarna gekozen is voor volledige afsluiting voor motorvoertuigen tussen het asiel en de aansluiting met de protonweg. dit deel van de dijk wordt aangewezen als fietspad. het autobloc bij het dierentehuis heberdina japin-timmer is door de brandweer op afstand te bedienen. het kan ook met de hand bediend worden, dit om de tweede toegang naar het bedrijventerrein voor hulpdiensten te handhaven.

de hoornse industrie- en bedrijvengroep en een groep inwoners van schellinkhout hebben indertijd aangegeven dat zij het niet eens zijn met de gedeeltelijke afsluiting van de dijk voor gemotoriseerd verkeer. zij raken op deze manier een snelle verbinding van en naar de binnenstad kwijt. de gemeente hoorn vindt echter dat zij de hib tegemoet is gekomen door de aanleg van een extra afslag op de provincialeweg naar hoorn-80, terwijl de verwachte toename van verkeer in schellinkhout niet meer dan 15 tot 25% bedraagt.

de gemeente hoorn heeft op 30 juni de voorgenomen verkeersmaatregelen in een officikle bekendmaking gepubliceerd. belanghebbenden kunnen zes weken lang de besluiten inzien en er bezwaar tegen aantekenen. pas na afwikkeling van de bezwaarschriften voert de gemeente de afsluiting al dan niet uit.

Deel: ' Afsluiting Schellinkhouterdijk Hoorn '
Lees ook