Provincie Zeeland


Afstandsbediening kanaalbruggen Middelburg

De Middelburgse Schroebrug over het Kanaal door Walcheren wordt met ingang van morgen, woensdag 24 maart, bediend vanaf het sluizencomplex in Vlissingen. In de week na Pasen, begin april, volgt de Stationsbrug; daarvoor worden op het ogenblik de voorbereidingen getroffen.
Het verkeer op de toeleidende wegen naar de Schroebrug en de Stationsbrug wordt via borden en extra verkeerslichten op de veranderde situatie gewezen.
Door de centrale bediening op afstand vervalt dat de brugwachter op het laatste moment nog met onverwachte situaties rekening kan houden, bij voorbeeld door een slagboom nog even tegen te houden. Wel worden in de slagbomen voor de Schroebrug ontsnappingspoortjes gemaakt voor voetgangers en (brom)fietsers.
De bediening vanaf het sluizencomplex wordt ondersteund met monitorbeelden van de bruggen over het kanaal. Op het moment dat de brugwachter ziet dat de brug vrij is van wegverkeer, worden de slagbomen neergelaten, Na een controle daarop wordt de brugbediening in werking gesteld. Vanaf dat moment worden de camerabeelden van het scheepvaartverkeer gevolgd. Pas als de brug weer bijna helemaal dicht is, komt er weer zicht op het wegverkeer.
Met de twee bruggen in Middelburg is de bediening op afstand over het Kanaal door Walcheren rond. Eerder al, juni vorig jaar, werden de bruggen in de gemeente Vlissingen op de afstandsbediening overgeschakeld.
Op termijn komt de nieuwe Arnebrug over het zijkanaal in Middelburg nog onder het regime.

23 maart 1999, mw. J.C. van Nieuwenhuijze, tel. 0118-631402, nr. 19/99

Deel: ' Afstandsbediening voor kanaalbruggen Middelburg '
Lees ook