Gemeente Nuth


Afzonderlijk inzamelen van afvalhout door Rd4

Reinigingsdiensten Rd4 is voortdurend op zoek naar mogelijkheden om hergebruik van afval te bevorderen. Een van de laatste ontwikkelingen is dat houtafval uitstekend te gebruiken is voor de productie van bijvoorbeeld spaanplaat. Om dat mogelijk te maken, gaat er iets veranderen bij het inzamelen van grofvuil. In de Parkstad Limburggemeenten exclusief Onderbanken maar inclusief Vaals zal Rd4 vanaf 1 mei namelijk grof houtafval afzonderlijk inzamelen.

Om welk hout gaat het?
Om een kort antwoord te geven: alles behalve geïmpregneerd hout en snoeiafval. Bielzen, tuinschermen en ander voorbehandeld tuinhout zijn dus niet geschikt. Die blijft u zoals u gewend bent aanbieden als grofvuil. Houten meubilair, schrootjes, kast- en vloerplanken, parket en spaanplaat zijn voorbeelden van hout dat u wèl kunt aanbieden.

Hoe wordt het hout ingezameld?
Rd4 haalt het houtafval bij u op via een afzonderlijke route, op dezelfde dag als het grofvuil. Als u naast houtafval ook ander grofvuil aanbiedt, komt de wagen van Rd4 dus tweemaal bij u langs. Ook ijzerafval wordt afzonderlijk ingezameld, maar dat gebeurt door de wagen die het grofvuil ophaalt. U moet deze drie soorten grofvuil dan ook gescheiden en gebundeld, aanbieden.

Hoe meldt u zich aan?
Zoals bekend dient u zich voor het ophalen van grofvuil aan te melden bij de Servicetelefoon van Rd4, (045) 543 71 00. De dames van deze dienst noteren uw naam en adres en vragen u om wat voor grofvuil het gaat. Houtafval en normaal grofvuil dient u afzonderlijk op te geven. In overleg met de medewerk(st)er van de servicetelefoon wordt een afspraak voor het ophalen van het grof vuil en/of hout gemaakt.. U kunt het afval vanaf 7 uur s morgens aan de straat aanbieden.

Deel: ' Afzonderlijk inzamelen van afvalhout door Rd4 Nuth '
Lees ook