AGCO Breidt Oogstmachinesegment Uit Met De Acquisitie Van De Resterende Aandelen Van Laverda S.p.A

DULUTH, Ga.--(BUSINESS WIRE)-- 20101103 --

AGCO, Your Agriculture Company (NYSE:AGCO), een wereldwijde fabrikant en distributeur van landbouwwerktuigen, heeft vandaag aankondigt voor € 65 miljoen het resterende belang van 50% in Laverda S.p.A over te nemen van de Italiaanse ARGO-groep. Zodra goedkeuring is verkregen van de mededingsautoriteit, zal AGCO onder de nieuwe overeenkomst met ARGO voor 100% eigenaar worden van Laverda, waartoe ook Fella-Werke GmbH behoort, een in Duitsland gevestigde fabrikant van gras- en hooimachines. Verwacht wordt dat de transactie voor het einde van 2010 zal worden afgerond.

Deze acquisitie bouwt voort op de succesvolle joint-venture die in 2007 met ARGO tot stand is gekomen, waarbij AGCO een belang van 50% nam in Laverda S.p.A. Laverda is gevestigd in Breganze, Italië, en heeft sinds 2004 onder AGCO's merknamen Challenger, Fendt en Massey Ferguson maaidorsers vervaardigd. De firma vervaardigt ook maaidorsers onder de eigen merknaam Laverda. De vestiging in Breganze, een van de modernste en meest efficiënte productiefaciliteiten voor landbouwmachines in Europa, doet dienst als de enige Europese productiefaciliteit voor maaidorsers van AGCO.

"Deze nieuwe stap benadrukt de langetermijn-strategie van AGCO om de ontwikkeling van haar oogstmachinesegment te versnellen" aldus Martin Richenhagen, directeur, president-commissaris en CEO van AGCO. "De acquisitie van het resterende belang in Laverda vormt een verdere versterking van AGCO's bedrijfsomvang in Europa. Wij zijn erg blij onze inzet op het gebied van oogstmachines te kunnen vervolgen dankzij de volledige controle over het merk Laverda en de vestiging in Breganze. AGCO blijft trouw aan het merk Laverda en de klanten van Laverda en kijkt ernaar uit om de potentie van het merk optimaal tot ontwikkeling te brengen."

Safe Harbor-verklaring

Verklaringen die geen historische feiten zijn, waaronder verwachtingen met betrekking tot de ontwikkeling van het merk Laverda en het oogstmachinesegment, zijn toekomstgericht en onderhevig aan risico's die ertoe kunnen leiden dat de feitelijke resultaten wezenlijk afwijken van de resultaten die door de verklaringen worden gesuggereerd. Deze risico's omvatten mogelijke achteruitgang in de vraag naar producten als gevolg van het weer, de vraag en andere omstandigheden die van invloed zijn op de omzet van landbouwbedrijven, acties door producenten van concurrerende producten en de algemene risico's die samenhangen met acquisities. Verdere informatie met betrekking tot deze en andere factoren is opgenomen in de dossiers van AGCO bij de Securities and Exchange Commission, waaronder haar formulier 10-K voor het jaar eindigend op 31 december 2009.

Over AGCO

AGCO, Your Agriculture Company (NYSE: AGCO) is opgericht in 1990 en levert een volledig productprogramma van tractors, maaidorsers, hooibouwmachines, veldspuiten, stromachines, grondbewerkingsmachines, werktuigen en bijbehorende reserveonderdelen. De landbouwmachines van AGCO worden verkocht onder de hoofdmerken Challenger®, Fendt®, Massey Ferguson® en Valtra® en worden wereldwijd gedistribueerd door meer dan 2700 onafhankelijke dealers en distributeurs in meer dan 140 landen. Financiering is beschikbaar via AGCO Finance. Het hoofdkantoor van AGCO is gevestigd in Duluth, Georgia, VS. In 2009 behaalde AGCO een netto-omzet van $ 6,6 miljard. Bezoek onze website op https://www.AGCOcorp.com.

CONTACT:
MEDIACONTACT:
Stockheim Media
Rebecca Fabian, 212-490-4825
rf@stockheim-media.com
of
INVESTEERDERSCONTACT:
AGCO
David Williams, 770-813-6143
Vice President en Treasurer

David.Williams@AGCOcorp.com

Ticker_symbol NYSE:AGCO
ISIN US0010841023

Deel: ' AGCO koopt testerende aandelen van Laverda S.p.A '
Lees ook