AGCO sleept groot zakelijk contract in China in de wacht

Verkoop versterkt de inzet van AGCO in de regio

DULUTH, Ga.--(BUSINESS WIRE)-- 20090928 --

AGCO Corporation (NYSE:AGCO), 'Your Agriculture Company' en de wereldwijde distributeur en fabrikant van landbouwmachines, maakte vandaag bekend een contract in de wacht te hebben gesleept in een competitieve aanbesteding voor tractoren van de regering van de Chinese provincie Heilongjiang. Het programma is gericht op expansie van landbouwtechnologie en -productiviteit op de lokale Chinese markt.

Conform de contractbepalingen zal AGCO vóór het jaareinde meer dan 300 Valtra-tractoren aan de provincie hebben geleverd. Ze zullen helpen te voldoen aan de noden van de provincie Heilongjiang op het vlak van geavanceerde landbouwtechnologieën. De Valtra T191h-tractoren van AGCO zijn zware machines die tot heden algemeen een goede reputatie hebben verworven in China. De nieuwe aan de provincie te leveren machines zullen voort bijdragen aan de duurzame groei van de lokale landbouwsector.

Met de levering van de machines zal AGCO op grote schaal een technische opleiding verzorgen voor meer dan duizend lokale eindgebruikers. Door de geplande opleiding zullen de lokale eindgebruikers een betere kennis krijgen van moderne landbouwmachines en hun werking en onderhoud.

"AGCO wil haar aanwezigheid in China uitbreiden en de provincie Heilongjiang is een van onze belangrijkste focusgebieden in het land”, aldus Hubertus Muehlhaeuser, senior vicepresident Strategie en integratie en algemeen manager voor Oost-Europa en Azië.

Eric Raby, vicepresident Verkoop en marketing, Oost-Europa en Azië, verklaarde: “AGCO is succesvol geweest in deze provincie met de Valtra-tractoren en deze toevoeging aan het huidige machinepark versterkt de voortgang die AGCO maakt bij de acceptatie van het bedrijf door de landbouwers in de regio.”

AGCO is een marktleider geweest in China voor ingevoerde tractoren. In de afgelopen tien jaar heeft het bedrijf een sterk lokaal team voor naverkoopservice en reserveonderdelen gevormd dat voldoet aan de vraag van lokale eindgebruikers in verschillende regio's.

AGCO

AGCO, 'Your Agriculture Company', (NYSE: AGCO) is in 1990 opgericht en heeft een volledig productenaanbod van tractoren, gecombineerde machines, hooigereedschap, sproeiers, veevoer, bewerkingsmachines, werktuigen en gerelateerde vervangingsonderdelen. De landbouwproducten van AGCO worden verkocht onder de kernmerken Challenger®, Fendt®, Massey Ferguson® en Valtra®. Ze worden wereldwijd gedistribueerd via meer dan 2.800 onafhankelijke dealers en distributeurs in meer dan 140 landen wereldwijd. AGCO biedt financiering aan particulieren via AGCO Finance. Het hoofdkantoor van AGCO is gevestigd in Duluth, in de Amerikaanse staat Georgia. In 2008 bedroeg de netto-omzet van AGCO $ 8,4 miljard. Lees onze website, www.AGCOcorp.com.

SAFE-HARBOR

Bepaalde verklaringen in dit communiqué zijn gerelateerd aan toekomstige gebeurtenissen en verwachtingen en zijn dus toekomstgerichte verklaringen met bekende en onbekende factoren waardoor werkelijke resultaten van AGCO Corporation kunnen afwijken van die uitgedrukt of geïmpliceerd in de toekomstgerichte verklaringen. In deze context wijzen woorden, zoals 'zal', 'wellicht', 'biedt' en vergelijkbare woorden en uitdrukkingen vaak op toekomstgerichte verklaringen geuit namens AGCO. Deze toekomstgerichte verklaringen gaan gepaard met een aantal risico's en onzekerheden. Het is belangrijk te weten dat werkelijke resultaten van het bedrijf aanzienlijk kunnen afwijken van die beschreven of geïmpliceerd in dergelijke toekomstgerichte verklaringen. Meer informatie over deze en andere factoren vindt u in de documenten ingediend door AGCO bij de SEC, de toezichthouder in de VS, zoals Form 10-K over het jaar afgesloten per 31 december 2008. AGCO wijst elke verplichting van de hand om toekomstgerichte verklaringen te actualiseren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
AGCO Corporation
Media:
Nancy Klentak, 770-232-8209
Manager Wereldwijde communicatie met bedrijven
nancy.klentak@agcocorp.com
of
Beleggers:
Greg Peterson, 770-232-8229
Directeur Relaties met beleggers

greg.peterson@agcocorp.com

Ticker_symbol NYSE:AGCO
ISIN US0010841023

Deel: ' AGCO sleept groot zakelijk contract in China in de wacht '


Lees ook