Ingezonden persbericht


meervaart: agenda 24 t/m 31 december 2014

Kerst met een grote K | Karin Bloemen
wo 24 december 20:15 uur rode zaal 35,00
show

La Bloemen komt rond de kerst weer met een hartverwarmende en onvergetelijke avond vol muziek, humor en ontroering. Ze treedt op met Irene Moors, Leona Philippo (winnares van de 'The voice of Holland' 2013), nieuwslezeres Margreet Spijker en haar eigen 7-koppige band inclusief backing vocals.

MaroComedy | Kerstshow
do 25 december 19:00 uur rode zaal 19,50
cabaret

Na het succes van onze eerste Marokkaanstalige editie, organiseren wij wederom een editie die 100% Marokkaans gesproken zal zijn. Wij nemen je mee op avontuur. Hoe is het om in Nederland te leven? Hoe is het leven in Marokko? Hoe Marokkaans zijn wij eigenlijk? Hoe was het leven vroeger en hoe is het nu? Het wordt een avond vol grappen en verhalen over het verleden, het heden en de toekomst. Sara Achahchah, Orchestre Hilal, Hatim Filali, Yahya Yousfi, Soufian Moussouli, Samir Fighil, en de onder (vooral) Jbala populaire TiiwTiiw brengen je in een sfeer die je heimwee doet krijgen naar Marokko. Layali Maghrebia: een onvergetelijke comedyavond in het Darizja met een vleugje Tamazight. Deze editie is voor jong en oud, dus neem behalve je vrienden ook eens je ouders, ooms, tantes, buren, broers en zussen, etc mee. Dit is het ultieme uitje, op 1e kerstdag!

Salaheddine | The New Show!
vr 25 december 17:00 uur rode zaal 20,00
cabaret

Dit is alweer de derde nieuwe show van Salaheddine. Na Salaheddine Live en Salaheddine on Stage, komt nu: Salaheddine, The new show! In deze theatershow speelt onder andere Salaheddine's alter ego Moussi een rol en geeft Salaheddine zelf weer een inkijk in de Marokkaanse-Nederlandse wereld zoals alleen hij dat kan. Scherpe Marokkaanse humor en anekdotes vanuit een cultuur die niet meer weg te denken is uit de Nederlandse samenleving. Leer de echte Marokkanen kennen.

Kapsalon | Toprak Yalciner, Mohammed Chaara, Fahd Larhzaoui en Sinan Eroglu za 27 december 20:30 uur blauwe zaal 18,00 (INGELAST) toneel

'Kapsalon' is een comedy over drie vrienden, dertigers, die nog steeds niet de stap durven te wagen naar het volwassen leven. Should I stay or should I go? Iedere dag komen ze bij elkaar in de Kapsalon van Kemal en klagen over hun carrires, relaties, kinderen, schoonmoeders, etcetera. Totdat Esra haar opwachting maakt en hun gezapige leven komt verstoren. Haar plotselinge verschijning zorgt voor verwarring en irritatie, maar ook voor een nieuwe impuls, of ze nou willen of niet. Maar is zij wel wie ze zegt te zijn?

Een comedy over dubbele identiteitscrisis, corruptie, Romeo en Julia, voetbal en happinez. Spel: Toprak Yalciner, Mohammed Chaara, Fahd Larhzaoui en Sinan Eroglu. Tekst en regie: Bart Oomen. Een Meervaartproductie.

Mijn vader, de expat & Oumi l Filmmaker Abdelkarim El-fassi en acteur Nasrdin Dchar za 28 december 15:00 uur rode zaal 21,50
film

Een avond vol film, theater, zang en pozie. De verhalen gaan over de zoektocht naar een identiteit, je thuis voelen, angsten, dromen, verleden en heden, maar nog belangrijker: de toekomst. In deze documentaire beschouwt El-Fassi zijn vader niet als gast en arbeider, maar als mens. Hij vraagt hem expliciet naar zijn dromen, angsten en hoe hij terugkijkt op zijn 'emigratie naar Mars'. Impliciet roept de documentaire vragen op over je thuis voelen, acceptatie en de zoektocht naar je identiteit. De monoloog Oumi (mijn moeder), van Nasrdin Dchar en geschreven door Maria Goos, gaat over het leven van Habiba, een Marokkaanse vrouw die in Steenbergen terechtkwam.

Over hoe ze opgroeide in het bergdorpje Touasitte, waarom ze naar Nederland kwam en hoe dat haar leven veranderde. En over een van haar zonen die acteur werd: Nasrdin, die zich vaak ingeklemd voelt tussen loyaal zijn aan het land waar zijn wortels liggen en loyaal zijn aan het land waarin hij leeft.

Deel: ' Agenda de Meervaart 24 t/m 31 december 2014 '


Lees ook