rijksvoorlichtingsdienst
22 november 2013 ­ 11:57
agenda publieke optredens bewindslieden ministerie van economische zaken. maandag 25 november t/m vrijdag 29 november 2013
22 november 2013 ­ 11:57
minister kamp

zaterdag 23 november t/m woensdag 24 november

handelsmissie qatar en abu dhabi

minister kamp van economische zaken (ez) brengt van 23 tot en met 27 november een bezoek aan qatar en de verenigde arabische emiraten. het bezoek richt zich op de kansen voor nederlandse ondernemers op de groeiende markt in de golfstaten. er reizen twintig nederlandse ondernemers en kennisinstellingen mee. daarnaast spreekt minister kamp met collega-ministers over energie, handel en wederzijdse investeringen.
de meereizende bedrijven en kennisinstellingen zijn voornamelijk actief op het gebied van gas en infrastructurele projecten. in de golfstaten ontmoeten zij nieuwe potentiële zakenpartners. ook worden contracten en samenwerkingsovereenkomsten gesloten met bedrijven en kennisinstellingen aldaar.

in qatar (23, 24 en 25 november) heeft kamp onder meer een ontmoeting met minister al-sada (energie en industrie) en bezoekt hij de enige locatie in qatar waar - met hulp van nederlandse bedrijven en kennisinstellingen - zonnepanelen worden gemaakt. ook bezoekt hij een werf van het nederlandse bedrijf damen shipyards.
in abu dhabi (26 november) spreekt kamp met vertegenwoordigers van het ministerie van energie en minister al thayer (financiën). ook spreekt hij met de topman van energiebedrijf taqa, dat ook in nederland actief is, en bezoek hij het grootste oliebedrijf van de emiraten (adnoc). tenslotte brengt kamp een bezoek aan het masdar city project, een stad waar huishoudens, bedrijven en een universiteit worden voorzien van duurzame energie.

er is in het programma ruimte voor (telefonische) interviews. het is in de golfstaten twee uur later dan in nederland. voor meer informatie en interviewverzoeken: bart visser, woordvoerder minister kamp, b.visser@minez.nl, 06-11376399.


staatssecretaris dijksma

maandag 25 november

werkbezoek staatssecretaris dijksma groningen
13.15 - 14.00 uur
staatssecretaris sharon dijksma van economische zaken brengt een werkbezoek aan het bionica innovatie en expertise centrum (biec) van de rijksuniversiteit groningen. dijksma bezoekt in de laboratoria van de linnaeusborg demonstraties van bionica-onderzoek. bij bionica, ook wel biomimicry genoemd, staan voorbeelden uit de natuur model voor technologische vindingen. een voorbeeld hiervan is het verlagen van de weerstand bij auto's door koffervissen en pinguïns te bestuderen. biec is een vraagbaak op het gebied van bionica voor bedrijven, kennisinstellingen en overheden.

14.00 - 14.45 uur:
dijksma neemt deel aan de groene ttafel discussie human capital agenda natuur en leefomgeving. omdat het nieuwe natuurbeleid leidt tot extra arbeidsplaatsen zijn nieuwe ondernemers en medewerkers nodig in de natuur- en leefomgeving. voor de huidige professionals verandert het werk.
locatie: het biec is gevestigd in het zernike complex (gebouw linnaeusborg), nijenborg 7 in groningen.

donderdag 28 november
14.00 - 17.00 uuur: ao visserij
locatie: tweede kamer, den haag

18.00 - 21.00 uur: ao tuinbouw
locatie: tweede kamer, den hhaag

Deel: ' Agenda publieke optredens bewindslieden ministerie van Economische Z.. '


Lees ook