Persberichten - 21/02/2003

Agfa bevestigt leiderspositie in Scandinavië


- Agfa ondertekent contract ter waarde van 3.8 miljoen euro met Universiteitsziekenhuis Malmö in Zweden


- Agfa haalt PACS/RIS-integratieproject van 3,7 miljoen euro binnen voor ziekenhuizen in de Zweedse provincie Jönköping


- Ziekenhuisdistrict Helsinki-Uusimaa rondt een van de grootste PACS-projecten ter wereld af met Agfas RIS-oplossing

Mortsel / België, 21 februari 2003 Agfa bevestigde in 2002 zijn leiderspositie in Noord-Europa door alle belangrijke offertes in Finland binnen te halen. De geïnstalleerde IMPAX-systemen zullen jaarlijks de gegevens van ruim 1,2 miljoen onderzoeken te archiveren krijgen. Dat is ruim 30% van de onderzoeken die jaarlijks in Finland worden uitgevoerd.
Dankzij de recente contracten met het Universiteitsziekenhuis in Malmö (MAS) en de ziekenhuizen in de provincie Jönköping, krijgt Agfa een nog stevigere voet aan de grond in Zweden.

Agfa ondertekent contract ter waarde van 3.8 miljoen euro met Universiteitsziekenhuis Malmö in Zweden Het Zweedse Universiteitsziekenhuis in Malmö (MAS) gaf Agfa de opdracht om zijn bestaande systeem voor de verwerking van digitale radiologische gegevens te vervangen en verder te ontwikkelen. Het contract heeft een waarde van bijna 3,8 miljoen euro. Het houdt ook de overbrenging in van de apparatuur naar het nieuwe diagnosecentrum dat later dit jaar geopend wordt. Elk jaar worden in het Universiteitsziekenhuis van Malmö, in de zuidelijk gelegen Zweedse regio Skåne, zon 190.000 radiologische onderzoeken uitgevoerd. Het ziekenhuis heeft daarmee een van de meest productieve radiologieafdelingen van heel Scandinavië. Agfas IMPAX-systeem vervangt er het bestaande Picture Archiving & Communication System (PACS). Agfa neemt de opdracht op zich om een nieuwe oplossing te ontwikkelen en de hardware over te brengen naar het nieuwe diagnosecentrum dat momenteel op de ziekenhuiscampus wordt gebouwd.

Agfa haalt PACS/RIS-integratieproject van 3,7 miljoen euro binnen voor ziekenhuizen in de Zweedse provincie Jönköping Agfa heeft van de provincieraad van Jönköping de opdracht gekregen om de radiologische informatie voor het hele grondgebied te integreren. Met een waarde van 3,7 miljoen euro is dit RIS/PACS-integratieproject het grootste in zijn soort dat ooit in Zweden tot stand kwam.

Het project heeft betrekking op de radiologieafdelingen van het Ryhov-ziekenhuis in Jönköping, het Högland-ziekenhuis in Eksjö en het Värnamo-ziekenhuis, evenals zeven plaatselijke gezondheidscentra. In de verschillende vestigingen wordt het bestaande radiologie-informatiesysteem vervangen door Agfas RIS-oplossing en verbonden met de andere faciliteiten van de provincie. Daarnaast wordt voor het archiveren en het beheren van de informatiestroom Agfas PACS (Picture Archiving and Communication System) geïnstalleerd.

Ziekenhuisdistrict Helsinki-Uusimaa rondt een van de grootste PACS-projecten ter wereld af met Agfas RIS-oplossing De leiding van het Ziekenhuisdistrict Helsinki-Usimaa (HUS) besloot Agfas RIS-oplossing te integreren in zijn HUSpacs-netwerk, om op die manier zowat 30% van de Finse bevolking van gespecialiseerde medische verzorging te voorzien. Met de uitvoering van de derde en laatste fase van een van de grootste PACS-projecten ter wereld, zullen alle 21 radiologieafdelingen in het ziekenhuisdistrict Helsinki-Uusimaa (HUS) met elkaar verbonden worden tot één grote virtuele afdeling.

De keuze van HUS voor Agfa als leverancier van zijn RIS/PACS-oplossing is het gevolg van een succesvolle samenwerking tussen beide organisaties, aangezien in het kader van een PACS-oplossing voor het hele ziekenhuis al ruim 100 IMPAX-werkstations geïnstalleerd werden.

Tegen het einde van 2002 waren 17 van de 21 ziekenhuizen in dit gebied geïntegreerd in een centraal netwerk dat volledig filmloos werkt en gebruik maakt van één gemeenschappelijke gegevensbank. Tegen het einde van 2003 zullen nog eens 53 voorname gezondheidscentra en privéziekenhuizen geïntegreerd worden. Deze virtuele radiologieafdeling zal ruim 1.000.000 onderzoeken per jaar uitvoeren en alle resultaten zullen elektronisch gearchiveerd en ter beschikking gesteld wordenmet de toestemming van de patiëntvia een beveiligd netwerk in elk van de aangesloten ziekenhuizen en gezondheidscentra.

Over Agfa
De Agfa-Gevaert Groep is een van 's werelds toonaangevende bedrijven in beeldvorming. Agfa ontwikkelt, produceert en verkoopt analoge en digitale systemen, in hoofdzaak bestemd voor de grafische industrie, de gezondheidszorg, non-destructive testing, micrografie en cinefilm, en consumer imaging.

Agfa heeft zijn hoofdkwartier in Mortsel / België. De onderneming is actief in 40 landen en heeft 120 agenten doorheen de wereld. Samen hebben zij in 2001 een omzet van 4,911 miljard euro tot stand gebracht.
Meer informatie over Agfa en zijn producten vindt u op: www.agfa.com

Bron: Agfa
Provider: Euronext Brussels

Deel: ' Agfa bevestigt leiderspositie in Scandinavië '
Lees ook