Persberichten - 07/03/2003

Agfa en Hologic sluiten gezamenlijke ontwikkelings- en OEM-overeenkomst voor digitale mammografie

Mortsel/België en Bedford, Mass./USA - 7 maart 2003 - Agfa (Euronext Brussels: AGFB) en Hologic, Inc. (NASDAQ: HOLX) maakten vandaag het afsluiten bekend van de gezamenlijke ontwikkelings- en OEM-overeenkomst zoals die in april 2002 reeds in een intentieverklaring werd aangekondigd.

De overeenkomst bepaalt dat Hologic voor Agfa, onder het private label 'Embrace', een digitaal mammografiesysteem zal produceren voor specifieke internationale markten. Het systeem maakt gebruik van Hologic's gepatenteerde rechtstreeks digitale amorfe seleniumtechnologie en zal worden gecombineerd met Agfa's sterke portfolio van beeld- en informatiemanagement-systemen.

"Het sluiten van deze overeenkomst met Agfa brengt ons een stap dichter bij de verdere verspreiding van onze rechtstreekse digitale mammografie-captatietechnologie. Deze zal nu op een wereldwijde basis beschikbaar zijn voor de aanbieders van gezondheidszorgen én voor de vrouwen die hierop een beroep doen", zegt Jack Cumming, Voorzitter en CEO van Hologic. "Wij geloven dat deze technologie een geweldige hulp voor de artsen zal zijn bij de vroegtijdige opsporing van borstkanker. Wij zijn verheugd om hiertoe -met Agfa als partner- te kunnen bijdragen."

"Ons portfolio voor vrouwelijke gezondheidszorg, 'Embrace', is ontworpen om de hoogkwalitatieve standaarden van analoge beeldvorming te behouden en tezelfdertijd de overstap naar een digitale workflow te bevorderen", zegt John Glass, General Manager voor Agfa's HealthCare en lid van van het Directiecomité. "Onze samenwerking met Hologic is essentieel bij het aanbieden van een volledig geïntegreerde, digitale workflow voor beeld- en informatiemanagement in de mammografie."

Over Agfa
De Agfa-Gevaert Groep is een van 's werelds toonaangevende bedrijven in beeldvorming. Agfa ontwikkelt, produceert en verkoopt analoge en digitale systemen, in hoofdzaak bestemd voor de grafische industrie, de gezondheidszorg, non-destructive testing, micrografie en cinefilm, en consumer imaging.

Agfa heeft zijn hoofdkwartier in Mortsel / België. De onderneming is actief in 40 landen en heeft 120 agenten doorheen de wereld. Samen hebben zij in 2002 een omzet van 4,683 miljard euro tot stand gebracht. Meer informatie over Agfa en zijn producten vindt u op: www.agfa.com

Over Hologic
Hologic, Inc. is een leidinggevende ontwikkelaar, producent en aanbieder van medische beeldvormingssystemen voor de vrouwelijke gezondheidszorg, als ook een toonaangevende ontwikkelaar van ultramoderne digitale beeldvormingstechnologie voor algemene radiografie- en mammografietoepassingen. Hologic's kernafdelingen zijn gefocusseerd op de diagnose van osteoporosis, mammografie en borstbiopsie, rechtstreeks digitale röntgentechnologie voor algemene radiografische toepassingen en C-arme beeldvorming voor orthopedische toepassingen. Voor verdere informatie surf naar www.hologic.com.

Bron: Agfa - Gevaert
Provider: Euronext Brussels

Deel: ' Agfa en Hologic sluiten gezamenlijke ontwikkelings- en OEM-overeenko.. '
Lees ook