Persberichten - 26/03/2003

Agfa-Gevaert stelt vier nieuwe bestuurders voor

Mortsel / België, 26 maart 2003

Agfa-Gevaert kondigt aan dat Klaus-Peter Müller ontslag zal nemen uit de Raad van Bestuur op het ogenblik van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 29 april 2003. De Raad van Bestuur dankt hem voor de toewijding waarmee hij steeds zijn taak van bestuurder heeft uitgevoerd.

De Raad van Bestuur heeft beslist de benoeming van vier nieuwe bestuurders ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders voor te leggen. Het gaat om John Buttrick, Marc Gedopt, Monte Haymon en Christian Leysen. Marc Gedopt, die André Bergen opvolgt als CFAO, treedt op als uitvoerend bestuurder, Christian Leysen zal Gevaert N.V. vertegenwoordigen en John Buttrick en Monte Haymon zullen optreden als onafhankelijke bestuurders.

Na de Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal de Raad van Bestuur als volgt zijn samengesteld: Pol Bamelis (Voorzitter), André Bergen, John Buttrick, Fred Chaffart, Jozef Cornu, Marc Gedopt, Monte Haymon, Christian Leysen, André Oosterlinck, Karel Van Miert, Ludo Verhoeven en Dietrich von Kyaw.

John Buttrick is 45 jaar oud en heeft de Amerikaanse nationaliteit. Hij studeerde af aan de Northwestern University en behaalde de graad van Juris Doctorate aan de Villanova University School of Law. Buttrick is partner in LiveWire Ventures, LLC, dat investeert in bedrijven die softwareproducten en diensten leveren voor de telecom- en mediasector en voor andere industrieën. De onderneming beheert ook zelf een aantal van deze bedrijven. John Buttrick vervoegde LiveWire in april 2000.
Daarvoor was hij partner in de advocatenonderneming Davis Polk & Wardell (New York). Hij specialiseerde zich in internationaal bedrijfsrecht en was lid van de wereldwijde mergers and acquisitions group van de onderneming. Hij vervoegde Davis Polk in 1985, was advocaat in het Parijse kantoor van 1988 tot 1999 en werd partner in 1994.

Marc Gedopt is 47 jaar en heeft de Belgische nationaliteit. Hij studeerde economie aan de Universiteit van Antwerpen en behaalde in 1978 een MBA aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Hij startte zijn loopbaan bij de Citibank in België en vervoegde in 1984 de Generale Bank waar hij verschillende functies in retail en commercial banking uitoefende. Van 1989 tot 1991 was hij Voorzitter van het Directiecomité van de Banque Européenne pour l'Amérique Latine. In 1991 keerde Marc Gedopt terug naar de Generale Bank waar hij eerst verantwoordelijk was voor het internationaal netwerk en later voor de Antwerpse regio. Van 1995 tot 1999 was hij Voorzitter van het Directiecomité van Generale Bank Nederland. In 1999 werd hij CEO en Voorzitter van het Directiecomité van NIB Capital en NIB Capital Bank, een Nederlandse groep voor durfkapitaal- en vermogensbeheer.

Monte Haymon is 65 en heeft de Amerikaanse nationaliteit. Hij behaalde de graad van Bachelor of Science in Chemical Engineering aan de Tufts University en een AMP aan de Harvard Business School. Momenteel is hij niet-uitvoerend Voorzitter van Sappi Fine paper North America, de onderneming waarvan hij vroeger Voorzitter en CEO was. Voordat hij bij Sappi in dienst trad was Monte Haymon Voorzitter en COO van Ply-Gem Industries en Voorzitter en CEO van Packaging Corporation of America, een afdeling van Tenneco, Inc. Deze laatste functie heeft hij veertien jaar uitgeoefend.

Christian Leysen is 48 en heeft de Belgische nationaliteit. Hij behaalde de graad van handelsingenieur en van licentiaat in de rechtsgeleerdheid aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) in 1976 en startte vervolgens zijn loopbaan bij Arthur Andersen & Co. In 1984 richtte hij Xylos op, een dienstverlenend informaticabedrijf. In 1989 werd hij COO van Ahlers, het maritiem bedrijf met hoofdzetel in Antwerpen waarvan hij later Voorzitter van de Raad van Bestuur werd.
Momenteel is Christian Leysen Voorzitter van de Raad van Bestuur van de AXE-Groep (Ahlers, Xylos en Ecolas). De groep is actief in logistiek en informatica, milieuzorg en als investeerder (via AXE Investments).
Christian Leysen zetelt tevens in de Raad van Bestuur van Almanij, Gevaert en Telinfo. Als lid van de Antwerpse gemeenteraad zit hij bovendien de Raad van Bestuur van de Antwerpse Waterwerken voor.

Over Agfa
De Agfa-Gevaert Groep is een van 's werelds toonaangevende bedrijven in beeldvorming. Agfa ontwikkelt, produceert en verkoopt analoge en digitale systemen, in hoofdzaak bestemd voor de grafische industrie, de gezondheidszorg, non-destructive testing, de micrografie, de cinefilmmarkt en de fotografie.

Agfa heeft zijn hoofdkwartier in Mortsel / België. De onderneming is actief in 40 landen en heeft wereldwijd 120 agenten. Samen hebben zij in 2002 een omzet van 4,683 miljard euro tot stand gebracht.

Bron: Agfa-Gevaert
Provider: Euronext Brussels

Deel: ' Agfa-Gevaert stelt vier nieuwe bestuurders voor '
Lees ook