Persberichten - 28/03/2003

Agfa integreert EPRs van ziekenhuizen in het Deense Århus-district in één gezamenlijke PACS-oplossing

Bestaande PACS-systemen (Picture Archiving and Communications System) vervangen door één enkel IMPAX-platform

Mortsel / België, 28 maart 2003

Zeven ziekenhuizen in het Deense Århus-district hebben Agfa opgedragen een gemeenschappelijke PACS-oplossing te installeren die een gedeeld gebruik van EPRs (Electronic Patient Records elektronische patiëntendossiers) mogelijk maakt. Het project heeft een totale waarde van 1 miljoen euro.

Bij het PACS-project zijn zeven ziekenhuizen van het Århus-district betrokken. Het University Hospital in Århus, de op één na grootste ziekenhuiscampus in Denemarken die het regionaal ziekenhuis van Århus, het gemeentelijk ziekenhuis van Århus en het Skejby-ziekenhuis omvat, heeft zijn krachten gebundeld met de centrale ziekenhuizen van Silkeborg, Randers, Grenå en Odder.

In de afgelopen jaren introduceerde elk van deze ziekenhuizen zijn eigen EPR. Nu willen ze die verschillende EPRs aanpassen om de uiteenlopende procedures op elkaar af te stemmen, en de EPRs integreren in één enkele PACS. Een van de problemen is dat de betrokken ziekenhuizen verschillende systemen hanteren om radiologische informatie te behandelen. Het creëren van een nieuw gemeenschappelijk PACS-systeem zal de integratie van beeldinformatie in de EPRs verbeteren, aldus Peter Siem-Jørgensen, hoofdgeneesheer in het centrale ziekenhuis van Silkeborg.

Het integratieproject is een antwoord op de stijgende trend om patiënten toe te laten tot meer dan één ziekenhuis. Dit creëerde dan weer de nood aan een snelle communicatie van patiëntengegevens tussen de ziekenhuizen. Het voordeel van EPR is dat de gezondheidszorgcentra beschikken over alle patiëntengegevens en dat ze er op een eenvoudige en gestructureerde manier toegang toe hebben.

Agfas digitale netwerkoplossing IMPAX is in staat een hele rist verschillende PACS-systemen van uiteenlopende leveranciers te integreren of te vervangen door zijn eigen PACS-oplossing. We kozen voor Agfa omdat zij het beste aanbod hadden, zowel qua technische oplossing als qua prijs, zegt Niels Henrik Pedersen, IT-coördinator van het Århus District IT Office.

Bron: Agfa
Provider: Euronext Brussels

Deel: ' Agfa integreert EPRs van ziekenhuizen in Deense Århus-district in ee.. '
Lees ook