Koninklijke Ahold

Ahold benoemt voormalig VS-ambassadeur Cynthia Schneider tot commissaris

Zaandam, 27 augustus 2001 - Ahold heeft vandaag het voornemen bekend gemaakt om dr. Cynthia P. Schneider, voormalig ambassadeur van de Verenigde Staten in Nederland, te benoemen tot lid van de Raad van Commissarissen. Op 20 september a.s. zal een buitengewone aandeelhoudersvergadering zich over deze kandidatuur uitspreken.

Mevrouw Schneider was van augustus 1998 tot juni 2001 de 61ste ambassadeur van de VS in Nederland. Ze ontwikkelde in deze periode veel diplomatieke initiatieven op uiteenlopende gebieden, van cultuur en onderwijs tot biotechnologie en internetbeveiliging. Mevrouw Schneider bepleitte de goede betrekkingen tussen beide landen en heeft veel gedaan om de Amerikaans-Nederlandse relaties te bevorderen. Daarbij was ze onder meer actief in de voedingssector, maar ook op het gebied van financiën, farmacie en cultuur. Mevrouw Schneider is sinds 1984 hoogleraar kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Georgetown in Washington D.C. Als kunsthistorica heeft zij veel boeken en artikelen gepubliceerd over 17de-eeuwse Nederlandse kunst, met name over de landschapschilderijen van Rembrandt. In juni jl. ontving dr. Schneider van het Amerikaanse Ministerie van Defensie een zeer hoge onderscheiding voor haar bijdragen aan het openbare leven in de Verenigde Staten.

De commissarissen van Ahold hebben brede ervaring met én specifieke kennis van het internationale bedrijfsleven, financiën, cultuur, economie en sociale zaken. De Raad van Commissarissen heeft een brede opdracht, waaronder de goedkeuring van de jaarrekening en belangrijke bestuurlijke beslissingen.

Na goedkeuring van de voordracht van de voormalige Amerikaanse ambassadeur, zal de Raad van Commissarissen zijn samengesteld uit: Henny de Ruiter (Voorzitter, voormalig Managing Director van Koninklijke Olie NV), Cor Boonstra (voormalig President van Koninklijke Philips NV), Roland Fahlin (voormalig Chairman van de ICA Group), Jos van Kemenade (Commissaris van de Koningin in Noord Holland), Sir Michael Perry (voormalig Chairman van Unilever plc), Bob Tobin (voormalig Chairman van Ahold USA), Lodewijk de Vink (voormalig Chairman van de Warner-Lambert Company) en dr. Cynthia Schneider.

Ahold Corporate Communicatie: 075 - 659 5720 en 659 5665

Mobiel: Hans Gobes: 06 - 55 82 22 98 Jan Hol: 06 - 22 93 31 37


Dit Ahold persbericht bevat toekomstgerichte informatie. Werkelijke resultaten kunnen afwijken van de prognoses omdat ze worden beïnvloed door factoren waarover de onderneming geen controle heeft, zoals aangegeven in het Ahold jaarverslag over 2000.

Deel: ' Ahold benoemt Cynthia Schneider tot commissaris '
Lees ook