Koninklijke Ahold


Ahold benoemt Dudley Eustace tot interim Chief Financial Officer

Overgangsperiode afgesloten

Zaandam, 11 maart 2003 - De Raad van Commissarissen van Ahold heeft vandaag bekendgemaakt dat Dudley Eustace met onmiddellijke ingang is benoemd tot lid van de Raad van Bestuur in de functie van interim Chief Financial Officer.

Commentaar van Henny de Ruiter, voorzitter van Ahold's Raad van Commissarissen
'We zijn verheugd dat we een zeer gerespecteerde bestuurder hebben kunnen aantrekken als interim-CFO,' zei Henny de Ruiter, voorzitter van de Raad van Commissarissen, in zijn commentaar. 'Dudley Eustace kan bogen op een uitstekende carrière en geniet een voortreffelijke reputatie in de financiële markten. We kijken ernaar uit met hem samen te werken. Zijn komst bij de onderneming toont aan dat Ahold een formidabele speler is in de sector. Ondanks de huidige uitdagingen, verkeren onze kernactiviteiten wereldwijd in goede vorm en zij zullen de aandacht volledig blijven richten op hun dagelijkse bedrijfsvoering.'

Eustace, 66, heeft de Britse nationaliteit. Hij is momenteel voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Smith & Nephew plc, een toonaangevende onderneming in Londen, gespecialiseerd in geavanceerde medische apparatuur. Terwijl hij leiding geeft aan de financiële herstructurering bij Ahold, zal Eustace zijn taken bij Smith & Nephew aanhouden. Hij werd in januari 2000 tot Chairman bij Smith & Nephew benoemd, na een jaar te hebben gefungeerd als Deputy Chairman. Hieraan voorafgaand werkte Eustace tussen 1992 en 1999 in Nederland als vice-voorzitter en CFO bij Koninklijke Philips Electronics N.V. Hij heeft tevens gewerkt als CFO bij British Aerospace plc en als Treasurer bij Alcan Aluminium Ltd.

Eustace is momenteel commissaris bij KLM N.V., KPN N.V., Hagemeyer N.V. en Aegon N.V.

Commentaar van Dudley Eustace, nieuwe interim-CFO bij Ahold 'Ik ben blij dat ik mij kan gaan inzetten voor Ahold,' zei Dudley Eustace. 'Mijn prioriteit ligt bij het stabiliseren van Ahold's financiële basis en te helpen bij het aantrekken van een permanente full-time CFO, wat hopelijk zijn beslag zal krijgen voor het einde van dit jaar. De bevestiging van de kredietfaciliteit van EUR 3,1 miljard afgelopen week, zoals aangekondigd op 24 februari, is een blijk van vertrouwen in de levensvatbaarheid van de onderneming voor de lange termijn.'

Overgangsperiode afgesloten
Op 24 februari 2003 kondigde de Raad van Commissarissen het aftreden van Ahold President en CEO Cees van der Hoeven en Chief Financial Officer Michiel Meurs aan, waarbij beiden zouden aanblijven voor bepaalde tijd om de overdracht van activiteiten goed te doen verlopen. Deze overgangsperiode is vandaag afgesloten.

Met ingang van 11 maart bestaat de Raad van Bestuur van Ahold uit Henny de Ruiter (voorzitter van de Raad van Commissarissen); Jan Andreae (Europa); Dudley Eustace (interim-CFO); Bill Grize (Amerikaanse retail-activiteiten); Jim Miller (Amerikaanse foodservice-activiteiten); en Theo de Raad (Latijns-Amerika & Azië).

Ahold Corporate Communications: 075 - 659 5720

Koninklijke Ahold N.V
Postbus 3050
1500 HB Zaandam
tel: +31 (0)75 659 57 20
fax: +31 (0)75 659 83 02
https://www.ahold.nl

Voor het wijzigingen van uw gegevens en het aan- en afmelden voor onze persberichtenservice kunt u op onze website terecht: www.ahold.nl.

Deel: ' Ahold benoemt Dudley Eustace tot interim Chief Financial Officer '
Lees ook