Persbericht Koninklijke Ahold

WorldWide Retail Exchange breidt verder uit

Ahold actief deelnemer in business to business markt op internet

Zaandam, 5 april 2000 - De mede door Ahold geïnitieerde internet beurs 'WorldWide Retail Exchange' voor de inkoop van goederen en diensten, heeft zijn twaalfde deelnemer.
De vooraanstaande Amerikaanse drogisterij-apotheekketen Walgreens met een omzet van bijna $18 miljard, is eveneens lid geworden. Aan de beurs doen nu mee: Ahold (Nederland/US), Albertson's (US), Auchan (Frankrijk), Casino (Frankrijk), CVS (US), Kingfisher (UK), K-Mart (US), Marks & Spencer (UK), Safeway, Inc. (US), Target (US), Tesco (UK) en Walgreens (US). Tezamen beschikken de deelnemers over 33.000 winkels en een omzet van ruim Euro 320 miljard.
WorldWide Retail Exchange is een elektronische business to business beurs op het internet specifiek ingericht voor individuele transacties van ondernemingen in de food, non-food en drogisterij-apotheek sector. De website brengt wereldwijd op een gestandaardiseerde wijze vraag en aanbod bij elkaar waardoor een zeer hoge efficiency graad wordt behaald en voor alle partijen (retailer en fabrikant) kosten fors kunnen worden verlaagd. Vanuit leveranciers en fabrikanten we bestaat zeer grote belangstelling voor deelname aan de Exchange om op deze manier met de grote retailondernemingen zaken te kunnen doen. De retailers en hun leveranciers zullen op de WorldWide Retail Exchange vraag en aanbod zichtbaar maken en individueel daarover onderhandelen. Ook wordt fabrikanten gelegenheid geboden hun aanbod te veilen.

Ahold verwacht dat door WorldWide Retail Exchange de inkoop efficiënter zal verlopen waardoor de kosten worden verlaagd. Alle werkmaatschappijen en joint venture partners van Ahold zijn bij de Exchange betrokken. De nu 12 deelnemende vooraanstaande retailers participeren ieder afzonderlijk voor 5% in het aandelenkapitaal van de Exchange. Het bestuur van de WorldWide Retail Exchange wordt in eerste instantie gevormd door de CEO's van de retailondernemingen. Het ligt in de bedoeling dat de beurs in de toekomst onder eigen management wordt gevoerd. Enige IT-ondernemingen zijn uitgenodigd om eventueel aan de Exchange bij te dragen.

Deel: ' Ahold deelnemer in business to business markt op internet '
Lees ook